A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Рятувальники Чернігівщини продовжують проводити профілактичні рейди по житловому сектору громадян

Дата: 23.11.2023 13:56
Кількість переглядів: 71

З настанням холодів до Служби порятунку "101" Чернігівщини кожного дня надходять повідомлення про пожежі, причинами яких є порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення, електричних приладів, а також необережність громадян у поводженні з вогнем.

З метою профілактики пожеж, трагічних випадків на них по всій території області рятувальниками Чернігівщини постійно проводяться профілактичні рейди серед мешканців житлового сектору громадян. Особлива увага приділяється помешканням, де проживають малозахищені верстви населення та родини, які потрапили у складні життєві обставини. Під час відпрацювання фахівці розповідають про пожежі, що мали місце останнім часом, їх основні причини та наслідки, доводять правила безпечної поведінки у побуті. Надзвичайники зазначають, що багато людей проявляють необережність і не звертають увагу на дотримання правил пожежної безпеки, не слідкують за справністю опалювальних печей, обігрівачів й електромереж, що і призводить до виникнення пожеж. Крім того, рятувальники нагадують громадянам про заходи безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів, послідовність дій під час їх виявлення, а також забороні відвідування лісових масивів.

З метою більш детального ознайомлення із заходами безпеки, громадянам вручаються профілактичні листівки з короткими інструкціями щодо безпечного поводження у побуті.

Отже, під час використання пічного опалення не допускайте перегріву печей. Стежте, щоб у стінах печей і димарів не було тріщин. Регулярно очищайте димарі. На підлозі з горючих матеріалів перед дверцятами пічки необхідно закріпити металевий лист розміром 50х70 см. Не користуйтеся для розпалу печей легкозаймистими рідинами, а також не залишайте опалювальні прилади без нагляду.

Це допоможе надійно захистити вас і ваш будинок від пожежі!

 

Ніжинське районне управління ГУ ДСНС України у Чернігівській областіФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора