A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

До уваги платників податків!

Дата: 17.11.2023 11:17
Кількість переглядів: 35

         Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу платників податків на нюанси отримання у органах ДПС інформації, необхідної для визнання підприємства, установи, організації критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року №76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час» зі змінами та доповненнями затверджено Порядок та критерії підприємств, установ  та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період (далі - Порядок та критерії).

         Для отримання інформації про загальну суму сплачених податків, зборів, платежів до державного і місцевих бюджетів, крім митних платежів, та суму сплаченого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування протягом звітного податкового року та відсутність заборгованості із сплати єдиного внеску підприємству необхідно звернутись письмово в довільній формі до територіального органу ДПС за основним місцем обліку. У запиті в обов’язковому порядку необхідно зазначати посилання на відповідні підпункти та пункт Порядку та критеріїв.

         Територіальний орган ДПС у терміновому порядку надає інформацію, визначену підпунктами 1 та 5 пункту 2 Порядку та критеріїв:

         за платником в цілому по Україні;

         за період, який розпочинається 01 січня 2022 року і закінчується 31 грудня 2022 року.

         Крім того, у Чернігівській обласній військовій адміністрації з лютого 2023 року діє комісія, що встановлює критерії та визначає підприємства, установи  та організації, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

         Розпорядженням начальника Чернігівської обласної військової адміністрації від 21.03.2023 року №124 (зі змінами та доповненнями) затверджено перелік критеріїв, за якими здійснюється визначення  підприємств, установ  і організацій Чернігівської області, які мають важливе значення для задоволення потреб територіальних громад в особливий період.

         На виконання розпорядження за запитом платника податків територіальний орган ДПС у терміновому порядку надає інформацію щодо обсягу сплачених податків до місцевого бюджету територіальної громади від суб’єкта господарювання за підсумками діяльності у 2022 році.

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора