A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Щорічно, 10 листопада, в усьому світі відзначають Всесвітній день науки

Дата: 10.11.2023 08:37
Кількість переглядів: 19

Всесвітній день науки для миру і розвитку (World Science Day for Peace and Development) заснований у 2001 році під егідою ЮНЕСКО. І тут, справді, головні слова – мир і розвиток, бо за відсутності їх, наука не має сенсу. Навіть ,зараз , у складні часи активної фази війни, чисельних загроз для територіальної цілісності, економічної, екологічної безпеки держави, які несе російсько агресія, глобальних проблем, пов’язаних із зміною клімату, продовженням поширення вірусу COVID-19 та його різноманітних штамів, вітчизняна наука на достойному рівні відповідає на вказані виклики.
Цей день наголошує на важливості та актуальності науки в нашому щоденному житті.
Пов’язуючи науку з суспільством, Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку спрямований на те, щоб громадяни були поінформовані про досягнення в галузі науки; вказує на роль вчених у розширенні розуміння дивовижності й крихкості нашої планети, яку ми називаємо домом.
Ніхто не знає, яка саме наука першою з’явилася на світ, однак достеменно відомо, що донині людству так і не вдалося вичерпати всю багатогранність напрямів і потенціалу людського пізнання, для якого ми сміливо визначаємо ту чи іншу гілку наукового напряму.
З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора