Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я

Дата: 10.10.2023 08:20
Кількість переглядів: 21

За визначенням ВООЗ, психічне здоров’я – це стан душевного благополуччя, яке дає кожній людині можливість здійснювати власний потенціал, долати звичайні життєві стреси, плідно працювати.
В Україні Всесвітній день психічного здоров’я відзначають з 1992 року.
Психологічно здорова людина – це ,насамперед , людина спонтанна і творча, життєрадісна і весела, відкрита і пізнає себе та навколишній світ не тільки розумом, а й почуттями, інтуїцією. У збереженні та зміцненні психічного здоров’я важливе значення має дотримання принципів здорового способу життя.
Психічне здоров’я кожного ,в першу чергу , залежить від нього самого і його близьких. Задача кожної сучасної людини зберігати свою душевну рівновагу, бути готовою до стресових ситуацій, і за необхідності звертатися за допомогою, а не пускати на самоплив симптоми перевантаження, депресії, емоційної нестійкості.
Якщо ви відчуваєте, що не в змозі скористатися цими порадами і самостійно впоратися зі стресами і проблемами у вашому житті, обов’язково зверніться за професійною допомогою. Це допоможе уникнути можливих негативних наслідків стресу. Не займайтеся самолікуванням без консультації фахівця!
Будьте уважними один до одного та оберігайте власне психічне здоров’я.
З повагою та шаною сільський голова Марина ВІРКО.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора