Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

8 вересня - Міжнародний день грамотності

Дата: 08.09.2023 08:43
Кількість переглядів: 43

Відзначається з 1966 року в системі Організації Об'єднаних Націй.
У цей день проводяться конференції та злети вчителів, найвидатніших педагогів нагороджують. Свято було запроваджене й святкується не тільки на честь тих, хто дав людству писемність, але й всіх, хто навчає дітей і молодь та розповсюджує грамотність.
Щорічно 8 вересня в ході офіційної церемонії з нагоди Міжнародного дня грамотності присуджуються Міжнародні премії ЮНЕСКО в області грамотності: премія ЮНЕСКО імені Короля Сечжона за поширення грамотності та Премія ЮНЕСКО імені Конфуція за поширення грамотності.
Мета Міжнародного дня грамотності — відзначити, що бути грамотним важливо для кожної людини та суспільства в цілому. Він підкреслює важливість грамотності та хоча б базової освіти, як незамінних інструментів, що необхідні для побудови інтегрованого й мирного суспільства у XXI столітті.
На сьогодні майже чотири мільярди жителів нашої планети вміють читати й писати. Освічених людей із кожним роком стає все більше й більше, але боротьба з неуцтвом залишається надзвичайно складною та масштабною проблемою.
В Україні рівень грамотності високий — за даними ООН він становить 99,8%.
З повагою та шаною, сільській голова Марина ВІРКО.
 
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора