Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

8 вересня - Міжнародний день солідарності журналістів

Дата: 08.09.2023 08:42
Кількість переглядів: 32

Цей день відзначається з 1958 року за рішенням ІV конгресу найстарішого та найавторитетнішого журналістського об’єднання у світі – Міжнародної організації журналістів (МОЖ). Саме в цей день у далекому 1943 році був страчений нацистами у берлінській в’язниці чехословацький журналіст Юліус Фучик.
За традицією, у всьому світі 8 вересня журналісти – представники так званої четвертої влади, на з’їздах, конференціях та зборах діляться своїм професійним досвідом один з одним та нагороджують найдостойніших у цій небезпечній творчій професії.
Обличчя журналістики змінилось за ці декілька десятків років з дня заснування професійного свята завдяки соціальним медіа. ЗМІ отримали надзвичайну оперативність у спілкуванні з величезною аудиторією світу. Глобальні виклики, що постали перед людством, наприклад, тероризм, гібридні війни, пандемія тощо, вимагають від сучасних журналістів нових професійних навичок, пов’язаних з використанням сучасних мультимедійних технологій та обізнаності у багатьох соціологічних науках. Професійному журналісту доводиться захищати суспільство від шкідливих ідей, фейків та відвертої ворожої пропаганди.
З повагою та шаною, сільській голова Марина ВІРКО.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора