Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

29 серпня відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави

Дата: 29.08.2023 15:55
Кількість переглядів: 40

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.
Саме там, у полях соняхів, знову проявився генетичний код української нації – нації героїв. Під пекучим сонцем наші захисники билися до останнього, гинули, але перемагали ворога своєю стійкістю і непохитністю, навіть , коли потрапляли в полон.
«Іловайський котел» у нашій історії залишиться як величезне горе, і водночас – приклад героїзму і самовіддачі людей, які гинули під шквалом вогню, і тих, які вижили.
Залишаються у пам’яті інші військові події в ході проведення антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил: оборона Донецького аеропорту, бої на Світлодарській дузі, за Авдіївку, Дебальцеве, 32-й блокпост та інші.
У цей день пригадаймо подвиги захисників України, вшануймо пам'ять військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність України.
Пам'ятаймо подвиг українських воїнів, які віддали життя за мирне майбутнє українського народу на своїй землі!
Заклади культури Плисківської громади до Дня пам'яті захисників України провели заходи: покладання квітів до меморіальних дошок, загиблим воїнам.
Плисківська публічна бібліотека та бібліотеки-філії книжкові виставки "Лицарі волі",
"Українці - нація героїв",
" Хоробрі серця".
Вічна пам’ять загиблим, слава і честь живим захисникам України!
З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора