A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Рятувальники нагадали громадянам правила з мінної безпеки

Дата: 26.07.2023 16:59
Кількість переглядів: 46

Майже щодня на Чернігівщині фіксуються випадки виявлення вибухонебезпечних предметів, які громадяни знаходять на полях, приватних земельних ділянках, будівельних майданчиках та у лісосмугах. Аби люди знали, як себе поводити при виявленні даних предметів, рятувальники продовжують проводити роз’яснювально-профілактичні рейди, під час яких нагадують правила безпеки.

Під час бесід надзвичайники наголошують на тому, що у разі виявлення підозрілих предметів необхідно відразу повідомити про знахідку за номером "101" або "102", не торкатися, а тим більше переносити їх в інше місце.

Окрему увагу рятувальники акцентують на тому, що батьки повинні постійно розповідати своїм дітям, що таке вибухонебезпечний предмет та яку небезпеку він несе, адже дитяча цікавість може призвести до непередбачуваних наслідків. Також фахівці Служби порятунку розповідають, що ще існують саморобні вибухові пристрої, які можуть бути замасковані під звичайні речі: дитячі іграшки, банки, пакети, коробки або інші побутові речі.

Щоб громадяни запам’ятали життєво важливі правила, рятувальники надають їм пам’ятки з алгоритмом дій при виявленні вибухонебезпечних або підозрілих предметів.

 

 

Ніжинське районне упраравління

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора