A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Очільники громад готові зустрітись із Зеленським та пояснити небезпеку законопроєкту 5655

Дата: 12.06.2023 16:50
Кількість переглядів: 57

Голови громад, що входять до Асоціації міст України, висловили готовність зустрітися з президентом Зеленським та аргументувати йому небезпеку законопроєкту 5655 для децентралізації та процесу відновлення громад.

Правління Асоціації звернулося до президента України Володимира Зеленського через  його відповідь щодо скандального містобудівного законопроєкту 5655. Під час пресконференції 6 червня 2023 року запитав головний редактор LB.ua. Олег Базар наголосив: «Ви не накладаєте вето і не підписуєте цей закон. І це вже тривалий час тягнеться. І загалом таких законів близько 30, які зависли в повітрі, чекають на ваше рішення. Коли буде рішення по 5655?». На це запитання Зеленський відповів, що половина органів місцевого самоврядування підтримує законопроєкт №5655, а половина не підтримує. І йому треба спочатку розібратися в цьому питанні.

«Вважаємо, пане президенте, що вас дезінформують щодо наявності начебто підтримки громадами законопроєкту №5655. Ми, сільські, селищні, міські голови більшості громад України, готові зустрітися з вами й навести аргументи про небезпеку законопроєкту №5655 для децентралізації, процесу відновлення українських громад і безпеки громадян", – йдеться у зверненні АМУ.

Асоціація міст України об'єднує інтереси 608 сіл, селищ та 401 міста, зокрема 43 громад Чернігівської області. У грудні 2022 року від їхнього імені АМУ звернулась до президента України із спільною позицією громад щодо законопроєкту 5655: його необхідно ветувати.

Законопроєкт 5655 був ухвалений парламентом у грудні, попри протести голів громад, архітекторів та активістів. Проти нього виступило і Мінкультури, зазначивши, що документ може призвести до знищення культурної спадщини, бо він фактично нівелює повноваження охоронних органів. 

"Голови громад вітають відсутність підпису президента України на законопроєкті 5655 як його позицію на боці місцевого самоврядування й готові при зустрічі навести аргументи про його небезпеку для децентралізації, процесу відновлення українських громад і безпеки громадян", – також йдеться у зверненні АМУ.

--
Чернігівське РВ АМУ
Офіс реформ у Чернігівській області
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора