Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Плисківська сільська рада звернулася до правоохоронних органів щодо перевірки дій громадянина Однорога А. А. щодо наявності в його діях складу кримінальних правопорушень в сфері національної безпеки та оборони

Дата: 29.03.2023 16:22
Кількість переглядів: 98

Указом Президента України №64/2022 від 24.02.2022 на всій території України введено воєнний стан у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Як стало відомо Плисківській сільській раді Ніжинського району Чернігівської області, громадянин,  ймовірно,   Однорог А. .А, що за наявною інформацією проживає в місті Борзна Ніжинського району Чернігівської області, прибув 26 березня 2023 року орієнтовно о 12:08 на територію закладу загальної середньої освіти, Плисківської ЗОШ 1-3 ступенів, що розташована в с. Плиски  Ніжинського району Чернігівської області, та здійснив фото та відеозйомку території закладу освіти та будівлі закладу освіти, що зафіксували камери відеоспостереження школи. Імовірно, зйомка здійснювала на власний мобільний телефон. Мета даної фото та відеозйомки нез’ясована, час зйомки, імовірно, обраний таким чином, щоб уникнути присутності інших осіб в цей час на території закладу освіти (канікулярний період).

В умовах збройної агресії російської федерації, враховуючи регулярні публікації в ЗМІ та від правоохоронних органів про затримання осіб, що надають допомогу ворогу, здійснюючи зйомку інфраструктурних об’єктів для подальшої передачі матеріалів ворогу, зважаючи на те, що заклад загальної середньої освіти є місцем масового перебування дітей в період навчання та відсутність законних та логічних підстав для проведення такої зйомки Однорогом А. А. ,  керуючись статтями 55, 56, 58, 214, 216 КПК України, Плисківська сільська рада просить правоохоронні органи:

  1. Провести перевірку дій громадянина Однорога А. А. щодо наявності в його діях складу кримінальних правопорушень в сфері національної безпеки та оборони.
  2. Повідомити Плисківську сільську раду Ніжинського району Чернігівської області про результати перевірки.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора