A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

21 березня ‒ Міжнародний день лісу

Дата: 21.03.2023 08:08
Кількість переглядів: 72

Ліси вкривають нашу планету, очищають атмосферу та насичують її киснем, надають людині можливість дихати на повні груди, постачають деревину як паливо і будівельний матеріал, просто тішать око своєю красою.
Проблема збереження лісу та його багатств стоїть сьогодні в ряді найважливіших екологічних завдань для всіх країн світу. В останні роки тенденції, пов'язані зі зменшенням лісів на Землі, викликають тривогу не тільки у екологів, але й у всього міжнародного співтовариства.
Ліси є найбільш біологічно різноманітними екосистемами суші, де мешкає та виростає більше половини наземних видів тварин, комах та рослин. Ліси - це, також, житло, робота та безпека для залежного від них населення.
Вони відіграють ключову роль у боротьбі зі зміною клімату. Ліси сприяють підтриманню збалансованого вмісту кисню, вуглекислого газу та вологи у повітрі, захищають вододіли, які забезпечують приплив прісної води в річках.
Ліси забезпечують суспільство багатьма цінностями. Це - не лише чиста прісна вода, безпечна домівка для нашої флори та фауни, деревина для наших будівель, сировина для паперу, пилок та нектар для бджолярства, а і неймовірна кількість безцінних археологічних, історичних та культурних об’єктів. Це – саме життя. Тому , любіть ліс і святкуйте це чудове свято разом.
Закликаємо всіх пам’ятати про цінність та значення лісів для природи ,
життя людей у світі та Україні.
З повагою, сільський голова Марина Вірко, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора