A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

До уваги жителів Плисківської ТГ!

Дата: 20.03.2023 16:21
Кількість переглядів: 45

Громада завжди хвилюється та переймається усіма категоріями жителів, які проживають у нас.
З моменту утворення Плисківської територіальної громади, за ініціативи сільського голови Марини ВІРКО, сесією сільської ради були прийняті програми по поліпшенню соціального захисту громадян «Турбота» та «Про надання одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО». Метою програм є підвищення рівня соціальної захищеності ветеранів війни, учасників АТО, родин загиблих учасників АТО.
Щороку 37 воїнів АТО та 3 родини загиблих воїнів отримують матеріальну допомогу в розмірі 2000 гривень.
З моменту повномасштабного вторгнення рф 88 наших земляків стали на захист Вітчизни. У свою чергу Плисківська сільська рада кожному захиснику надала матеріальну допомогу в сумі 3000 гривень, пораненим воїнам 5000 гривень та матері загиблого воїна 5000 гривень. Загальна сума матеріальної допомоги за 2022 рік склала 330 800 гривень.
На 2023 рік Плисківською сільською радою прийнята програма «Про надання одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям ЗСУ, які беруть участь в російсько-українській війні та учасникам АТО». На сьогодні: 12 воїнів отримали матеріальну допомогу по 3000 гривень, 2 родини військовослужбовців, які вважаються безвісно відсутніми по 5000 гривень. Загальна сума складає 46 000 гривень.
І на разі є ще одна можлива форма висловлення подяки нашим захисникам – першочергове надання земельних ділянок на території громади в межах норм безоплатної передачі, зокрема, по 2 га для ведення особистого селянського господарства. Однак, станом на сьогодні, Земельний кодекс України встановлює заборону на передачу земельних ділянок із земель комунальної власності у приватну, тому Плисківська сільська рада формує списки наших захисників, які зараз перебувають на службі у ЗСУ, щоб за першої можливості надати ці ділянки по 2 га землі саме їм.
Впевнені, що громада поставиться з підтримкою та розумінням до ініціативи забезпечити першочергове отримання земельних ділянок учасниками бойових дій, захисниками України.
За інформацією звертайтеся до контактної особи, яка надасть роз’яснення з даного питання Газнюк Тетяна Віталіївна +380 (96) 395 44 55
З турботою та повагою,  сільський голова Плисківської громади Марина ВІРКО.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора