A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Сьогодні минає 106 років від часу створення Української Центральної Ради

Дата: 17.03.2023 10:08
Кількість переглядів: 94

17 березня 1917 року в Києві було створено Українську Центральну Раду (УЦР) – національний політичний центр, згодом - перший український парламент, який керував національно-визвольним рухом українського народу, а потім і відродженою державою – Українською Народною Республікою (УНР).
Центральна Рада була створена з ініціативи демократичної української інтелігенції, об’єднаної в Товариство Українських Поступовців, за участі політичних партій України, а також представників робітництва, духовенства, військових, студентів, громадських і культурних організацій.
Головою УЦР було обрано Михайла Грушевського, заступниками голови - Володимира Науменка та Дмитра Антоновича. Склад Центральної Ради поповнювався і розширювався на демократичній основі. Вже наприкінці липня УЦР налічувала 822 члени.
За весь час свого існування Центральна Рада видала чотири Універсали (державно-політичні акти), які визначили етапи Української держави – від автономної до самостійної.
І, сьогодні , український народ, захищаючи територіальну цілісність і суверенітет нашої держави від російської агресії, продовжує боротьбу за незалежність, розпочату понад сто років тому.
Хто знає свою історію, той не повторить помилок минулого.
Все буде Україна!
З повагою сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора