A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

#пробація_Борзна Проведення робочих зустрічей з представниками органів місцевого самоврядування

Дата: 16.03.2023 15:24
Кількість переглядів: 95

Державою посилено захист дітей, які мають право на одержання аліментів. На сьогодні законодавство передбачає достатньо жорсткі заходи впливу на осіб, які заборгували зі сплати аліментів. Серед цих заходів – застосування адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт.

Суспільно корисні роботи полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, оплачуваних робіт. Стягнення накладається на порушника постановою суду, а строк його виконання обчислюється в годинах, протягом яких порушник виконує призначену йому роботу. При цьому стягнення призначається судом на строк від 120 до 360 годин і виконуються не більше 8 годин на добу.

За таких умов, порушник має відпрацювати: мінімально – 15 робочих днів; максимально – 45 робочих днів, при цьому заробіток за фактично відпрацьований порушником час не може бути меншим за розмір мінімальної зарплати. Всі зароблені порушником кошти йдуть на погашення заборгованості сум аліментів.

З початку 2023 року на виконання до Ніжинського районного сектору №4 надійшло вже 12 постанов суду, щодо призначення даного стягнення, а протягом 2022 року - 9. При цьому,  в 2022 році 10 осіб, які мали заборгованість по сплаті коштів на утримання своїх дітей понад 6 місяців, відбули суспільно корисні роботи, внаслідок чого більше 68 тис. гривень  було перераховано на погашення заборгованостей.

Таким чином, навіть якщо особа самостійно не бажає або не взмозі сплачувати аліменти на своїх дітей, держава надає можливість зробити це в інший спосіб, забезпечуючи  таким чином  право дітям на гідне  дитинство.   

         Але успіх будь - якого процесу чи починання, в більшій мірі, залежить від тих людей, які його здійснюють. Так і при виконанні судових рішень відносно осіб, на яких накладено стягнення у виді суспільно корисних робіт, лише налагоджена співпраця між органами місцевого самоврядування та уповноваженим органом з питань пробації може забезпечити необхідний позитивний результат.

З цією метою, начальником Ніжинського районного сектору №4 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області Оксаною Коршак здійснюються виїзди до органів місцевого самоврядування, що діють на території юрисдикції сектору. Під час даних виїздів з головами сільських рад та старостами старостинських округів обговорюються проблемні питання, які виникають під час відбування порушниками адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт.

Ніжинський районний сектор №4

філії  ДУ «Центр пробації»

в Чернігівській області 


Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора