A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

10.03.2023 голова ПЛИСКІВСЬКОЇ територіальної громади Марина ВІРКО взяла участь у засіданні Ради громад Чернігівської області

Дата: 10.03.2023 16:31
Кількість переглядів: 75

Головні питання:
- цивільний захист;
¬діяльність закладів освіти та медицини;
- нагальні питання Ради громад Чернігівщини.
У засіданні взяв участь начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус, його заступниця Жанна Шерстюк, керівники структурних підрозділів ОВА, керівник Служби автодоріг в області Роман Сміяненко, начальники РВА та керівники ТГ.
Дискусійним стало питання ремонту, утримання та доступу до укриттів. Голови громад ділилися досвідом обладнання відповідних приміщень у закладах освіти.
Також начальник ОВА наголосив на постійній актуалізації евакуаційних планів.
Питання «коли?» на нараді найчастіше стосувалося ремонту доріг. Автошляхи області і до повномасштабного вторгнення потребували відновлення, а після руху військової техніки – поготів. Наразі по області для капітального ремонту визначені найкритичніші ділянки. Решта – в плані. Значно з цим питанням допомогли французькі партнери, надавши якісні конструкції мостів.
Попри все, медична реформа триває. І область повинна мати спроможну мережу закладів охорони здоров’я. Наразі фахівці вивчають навантаження, кадрове забезпечення, кількість пакетів послуг від НСЗУ по кожному закладу області.
Начальник ОВА запевнив: до долі кожного закладу буде індивідуальний підхід. Окрім того, буде створена спеціальна робоча група з цього питання, своє рішення вона передасть на госпітальну раду, а вже потім – до Міністерства
Зібрання обговорило також особливості містобудівної документації, наявність і достовірність якої – запорука отримання коштів на відновлення зокрема. Порушували питання розвитку мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства; а також доступу до оптичного Інтернету та хід рекрутингової кампанії "Гвардія наступу".
Наразі Офіс Президента, КМУ та ОВА працюють над залученням міжнародних донорів для відновлення територій. Втім, співпрацювати з іноземними партнерами можуть і безпосередньо громади.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора