A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

9 березня традиційно вшановуємо День народження Тараса Григоровича Шевченка

Дата: 09.03.2023 07:43
Кількість переглядів: 135

Щовесни, коли тануть сніги
І на рясті засяє веселка,
Повні сил і живої снаги,
Ми вшановуєм пам’ять Шевченка.
9 березня традиційно вшановуємо День народження Тараса Григоровича Шевченка.
В його Пророчих рядках ми знаходимо силу, віру і наснагу. Шевченкове життя – символ тернистого шляху боротьби за свободу. Минають роки, століття, а гострота і сила Шевченкового слова живе. Дух свободи, людської гідності – найвеличніших вселюдських понять – через віки випробувань, пережитих Кобзарем, приходять до українців і додають їм упевненості у власному самоствердженні.
День народження Шевченка – це привід не лише вшанувати пам'ять великого Кобзаря, але і згадати творчість, яка не втрачає своєї актуальності у наші дні.
В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Для українців такою святинею є видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч, натхненник національних ідей, провідник добра, волі, щастя і правди – Тарас Шевченко. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені Українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.
Ім’я Великого Кобзаря вписане золотими літерами в історію України. Через віки промовляє до нас слово великого поета, надихає нас, дає нам силу та мужність і нагадує, що ми – українці, що ми є народом.
Я щиро бажаю пробудження в наших серцях незламного Шевченківського духу до розвитку Української незалежної держави, її утвердження в європейській спільноті. Справедливою даниною світлої пам’яті Тараса Шевченка має бути наша щоденна копітка праця в ім’я успішної європейської України, про яку мріяв Славетний Кобзар.
З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.
Фото без опису
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора