Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

1 березня ми відзначаємо 80 роковини з дня Корюківської трагедії

Дата: 01.03.2023 11:59
Кількість переглядів: 188

Сьогодні, 1 березня, ми відзначаємо 80 роковини з дня Корюківської трагедії. Корюківська трагедія — найбільша каральна акція нацистів, знищення населених пунктів разом із їх жителями під час Другої світової війни.
Знищені близько 7 тисяч осіб різного віку – від немовлят до немічних старих. Містечко повністю спалено.
За кількістю жертв Корюківська трагедія майже в 45 разів перевершує білоруську Хатинь, в 41 раз — чеську Лідіцу, у 12 разів - французький Орадур Сюр Глан.
Ми складаємо глибоку шану загиблим жителям Корюківки і разом з ними - всім закатованим жителям знищених населених пунктів України.
Хвилиною мовчання працівники сільської ради на чолі із сільським головою Мариною ВІРКО вшанували пам'ять безневинно жорстоко вбитих нацистами жителів міста Корюківка.
До вшанування пам'яті безневинно убієнних жертв Корюківської трагедії долучилися працівники закладів культури громади, провівши годину пам'яті "Корюківська трагедія", відео-спомин " Спалена, але не скорена",книжкову виставку " Попіл Корюківської трагедії стукає в наші серця ', годину-спомин " Корюківка. Злочин проти людства".
Вічна шана героям, які врятували світ від нацистської чуми! Ми завжди будемо вдячні всім, хто віддав своє життя за наше мирне небо. Ваші жертви не були даремними!
Вічна слава загиблим! Вічна пам'ять!
Сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора