Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

21 лютого – Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2023 08:36
Кількість переглядів: 82

Кожного року, 21 лютого, увесь світ відзначає Міжнародний День рідної мови.
Це - свято не лише нагадує про культурне розмаїття і багатомовність світу, а й про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні.
Мова ‒ це історія народу, його світогляд. Без своєї мови, самобутньої культури немає народу. Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові! Народ наш сміявся і плакав рідною мовою.
Наша українська мова ‒ це золота скарбниця душі народної, з якої ми виростаємо, якою живемо й завдяки якій маємо величне право й високу гордість іменуватися народом України.
Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич і могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе і наступних поколінь! Недарма кажуть, що після відмови від рідної мови нація вмирає, адже мова містить історію та культуру держави.
Мова – категорія не тільки пізнавальна, морально-етична, а й державницька. Тому, знання рідної української мови – ознака освіченості, політичної зрілості, патріотизму кожного громадянина України. Особливо у теперішній час, коли жорстокий агресор намагається роз’єднати нас, знищити, підкорити.
Мова під час війни стала могутньою зброєю українського народу в боротьбі за незалежність та перемогу над ворогом.
Щиросердно вітаємо Вас із Міжнародним днем рідної мови.
Зичимо сил та снаги у невпинній роботі зі збереження та вдосконалення знань рідної мови серед здобувачів освіти, широких верств населення. Це - наш найсильніший оберіг.
Поєднані мовою, ми непереможні.
Наближаємо Перемогу разом!
Слава Україні!
З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, виконавчий комітет Плисківської сільської ради.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора