A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

ФССУ призначив 30,6 мільйона гривень страхових виплат постраждалим внаслідок бойових дій і сім'ям загиблих

Дата: 17.01.2023 10:36
Кількість переглядів: 53

Поранення чи смерть внаслідок бойових дій під час виконання посадових обов’язків є страховим випадком – усі постраждалі працівники мають право на отримання ряду страхових виплат.

Упродовж минулого року Фонд соціального страхування України призначив страхові виплати, пов’язані із травмами або смертю через бойові дії, на суму 30,6 мільйона гривень. Серед них одноразові допомоги сім’ям і утриманцям померлих внаслідок бойових дій, одноразові допомоги постраждалим працівникам, допомоги по тимчасовій втраті працездатності та щомісячні страхові виплати, які потерпілі будуть отримувати до повного відновлення здоров’я або пожиттєво.

З 2023 року ФССУ передав свої завдання та функції, зокрема щодо призначення і фінансування страхових виплат, Пенсійному фонду України. Потерпілі, для яких призначення виплат здійснено Фондом соціального страхування України, продовжать отримувати кошти на зазначені в заявах рахунки.

Фонд соціального страхування України наголошує на потребі чіткого і безумовного дотримання інструкцій з охорони праці, слідування в укриття в разі повітряних тривог і інформування про них на підприємствах, розробленні і впровадженні алгоритмів дій працівників у випадку небезпеки.

 

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора