Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

До уваги жителів Плисківської ТГ! Як отримати соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям 2023 року

Дата: 16.01.2023 16:38
Кількість переглядів: 83

Від січня 2023 року і на період воєнного стану автоматичне нарахування усіх видів державної допомоги продовжать лише для осіб, які проживають на окупованих територіях або де ведуться бойові дії. Іншим отримувачам необхідно буде поновити свої звернення, а для цього особисто подати заяву та пакет документів. Серед них і малозабезпечені сім'ї.
Які сім'ї мають право на отримання допомоги?
Нагадаємо, що отримувати соціальну допомогу від держави можуть сім'ї з середньомісячним сукупним доходом, меншим за прожитковий мінімум для сім'ї. Розмір соціальної допомоги призначається на шість місяців та розраховується як різниця між прожитковим мінімумом для сім'ї та середньомісячним сукупним доходом малозабезпеченої сім'ї.
Куди потрібно звернутися, щоб отримати допомогу?
До центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) Плисківської сільської ради.
Які документи потрібні:
заява про призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям,
декларація про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соцдопомоги,
довідка про доходи в разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня у ДПС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування тощо, і згідно із законодавством не може бути отримана на запит органу соцзахисту населення,
довідка встановленої форми про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, у здійсненні заходів щодо забезпечення нацбезпеки та оборони, відсічі та стримуванні збройної агресії в Донецькій та Луганській областях (за наявності).
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора