Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Відмова від паперових рахунків береже електроенергію

Дата: 01.12.2022 11:59
Кількість переглядів: 75

Друк квитанцій потребує багато ресурсів, зокрема електроенергії, яку ми зараз так бережемо.

9,5 тисяч споживачів газу на Чернігівщині відмовилися від паперових рахунків за розподіл газу, обравши користування електронними. Такий вибір – це простий, але дуже вагомий внесок у збереження дефіцитних енергоресурсів, потрібних для виготовлення паперу і друку квитанцій – електроенергії, води та деревини.

Загалом за 2 місяці від початку акції «Дерево життя» від паперових рахунків відмовилося понад 270 тисяч клієнтів компаній, що працюють під брендом РГК, по всій країні. І щомісяця ця цифра зростає, а разом з нею зростає і економія енергоресурсів.

Масштаби економії, які стали можливими завдяки такому свідомому ставленню споживачів, вражають. Щомісяця для друку цих 270 тисяч квитанцій потрібно було б 675 кг паперу та 400 кВт-год електроенергії. За рік ця економія складатиме понад 8 тонн паперу та 4800 кВт-год електроенергії. А це обсяг електроенергії, якого вистачить 32 родинам на один зимовий місяць!

А тепер уявімо ці цифри, якщо від паперових рахунків відмовляться ще 100, 200 або 500 тисяч споживачів! Тим паче, що більшість людей вже й так давно перейшли на електронні сервіси та платіжки, а паперові отримують за звичкою, аби просто викинути в смітник.

Виробництво офісного паперу для платіжок надзвичайно ресурсовитратне. Для виготовлення 1 тонни потрібно до 150 тонн води та до 800 кВт-год електроенергії. Стільки ж електроенергії, наприклад, потрібно для виплавки 1 тонни сталі.  А для друку 100 000 квитанцій треба 100 пачок паперу, на виробництво однієї такої пачки йде 8 кг деревини. Тож вже зараз ці 270 тисяч споживачів, які обрали електронні платіжки, зберігають 26 тонн деревини на рік, а це 330 дерев.

Як долучитися до проєкту та допомогти енергосистемі? Для цього потрібна лише 1 хвилина часу

Зайдіть в особистий кабінет 104.ua та натисніть три лінії у лівому верхньому куті екрана

Оберіть пункт "Розрахунки"

У розділі "Рахунок" натисніть галочку навпроти опції «Відмовитися від паперового рахунка»

За рахунок заощаджених на ресурсах коштів в рамках проєкту «Дерево життя» у 15 регіонах України вже з’явилися цілі алеї, сквери, парки та навіть ліси, висаджені газовиками. Всього – майже 30 тисяч дерев: лип, кленів, дубів, берез, вільх, горіхів, плодових та хвойних. У Ніжині, приміром, таким чином з’явилася горобинова алея. Це спільний внесок РГК та її клієнтів у покращення не лише енергетичної, а й екологічної ситуації в країні, адже зелені насадження – це чисте повітря, місця для відпочинку та затишок і прохолода влітку. 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора