A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

НЕ АВАРІЙНІ І НЕ ПОГОДИННІ: ГРАФІКИ ВІДКЛЮЧЕНЬ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ МОЖНА НАЗВАТИ ГРАФІКАМИ ГАРАНТОВАНОГО ПОСТАЧАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ СПОЖИВАЧАМ

Дата: 07.11.2022 16:03
Кількість переглядів: 121

Відновитися після масованих атак рашистів на об’єкти критичної інфраструктури енергомережа України не може і досі. І навряд-чи це відновлення станеться швидко. Саме тому, щоб хоч якось збалансувати енергомережу, в більшості регіонів НЕК «Укренерго» вимушена запроваджувати відключення. Найактивнішими останніми днями вони є в Києві, Київській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській та Чернігівській областях. І якщо раніше в НЕК наголошували, що обласні енергетичні компанії мають розробити графіки погодинних відключень, то вже за кілька днів виявилося, що цей метод в теперішніх умовах зовсім неефективний – таких відключень не вистачає, щоб ліквідувати дефіцит електроенергії у мережі. Саме тому в багатьох областях на графіки погодинних відключень, які заздалегідь були доведені до споживачів, наклалися ще й графіки аварійних відключень. Відповідно й визначити, коли ж електроенергія гарантовано буде, для споживачів стало справою практично нереальною. В АТ «Чернігівобленерго» вирішили піти іншим шляхом – розробили свої графіки так званих можливих відключень електроенергії.
– У цих графіках ми фактично поєднали два види графіків відключень електроенергії – графіки аварійного відключення та графіки погодинного відключення. Те, що вийшло в результаті, я назвав би графіками гарантованого постачання електроенергії, – говорить Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький. – Адже з їх допомогою кожна із двох груп споживачів, які заведені в ці графіки, може точно визначити, коли електроенергія у неї буде! Зараз ми можемо це гарантувати на 99%. В інші ж проміжки часу, які у графіках вказані як години можливих відключень, наявність електроенергії ми не гарантуємо, однак вона може бути, якщо немає дефіциту електроенергії в мережі. Таким чином нашим споживачам набагато простіше підлаштувати свою роботу і побут під сучасні реалії. Із такими графіками можна чітко зорієнтуватися, коли краще вмикати побутову техніку чи техніку на підприємствах, а коли краще цього не робити.
 Укотре нагадуємо: знайти перелік адрес, які потрапили до першої і другої групи можливих відключень електроенергії, ви можете на нашому сайті за посиланням https://chernihivoblenergo.com.ua/.../Grafik_obmezhen.pdf У непарний день місяця перша група може бути відключена від електропостачання з 5.00 до 9.00, з 13.00 до 17.00 та із 21.00 до 1.00, друга – з 9.00 до 13.00 та з 17.00 до 21.00. У парний день місяця: перша група – з 9.00 до 13.00 та з 17.00 до 21.00, друга – з 5.00 до 9.00, з 13.00 до 17.00 та із 21.00 до 1.00. Плюс враховуйте можливе невелике відхилення в часі до 30 хвилин для перепідключення електропостачання між групами. А більш детальну інформацію стосовно конкретної адреси дізнавайтеся за допомогою наших ботів у Viber і Telegram.
– Звісно, спрогнозувати, що буде далі, ми не можемо. Ситуація може змінитися у будь-який момент, адже ворог не надає нам своїх планів обстрілів української території, – наголошує Михайло Ільницький. – Однак зараз ми робимо все можливе, щоб люди чітко розуміли, коли гарантовано зможуть користуватися електроенергією. І, мабуть, зараз це найкращий варіант як для компанії, так і для споживачів.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора