A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

До уваги жителів Плисківської ТГ!

Дата: 07.11.2022 15:01
Кількість переглядів: 83

Шановні жителі Плисківської ТГ!
Чому під час віялових відключень зникає зв'язок та інтернет – пояснюють мобільні оператори
Через російські атаки на енергетичну інфраструктуру, українці змушені заощаджувати електроенергію та шукати альтернативні засоби живлення. Проте це не єдина проблема. Українці скаржаться, що під час відключень зникає як голосовий звʼязок, так і мобільний інтернет.
Робота обладнання мобільного звʼязку та інтернету залежить від електропостачання. Усі базові станції оснащені резервними джерелами живлення. Це батареї, які автоматично вмикаються, коли припиняється централізоване електроживлення. У середньому вони можуть забезпечувати роботу протягом чотирьох-пʼяти годин після вимкнення електроенергії, пояснюють українські оператори.
Якщо відбувається прогнозоване відключення або короткострокова відсутність живлення, мобільна мережа автоматично переходить на резервні джерела і продовжує працювати. Якщо за цей час живлення не з’являється – доводиться переходити на генератори.
Наприклад національний оператор зв'язку Київстар, як і інші оператори, мають великий парк таких дизель-генераторів. Однак, якщо відключення електроенергії є тривалими та масштабними та охоплюють одночасно різні райони, міста чи села, абоненти можуть відчувати складнощі зі зв'язком та інтернетом. Це пов'язано з тим, що доставлення альтернативних елементів живлення одночасно до великої кількості базових станцій та технічних майданчиків потребує часу.
За словами оператора, співробітники та підрядні організації намагаються робити це максимально оперативно. Звичний режим роботи телекоммереж відновлюється одразу після стабілізації електропостачання.
Допомогти операторам під час відключень та зменшити навантаження на мережу можна таким чином:
- вимкніть автозавантаження медіа в месенджерах;
- не використовуйте під час відключень електроенергії застосунки, які споживають великий обсяг трафіку (наприклад, YouTube) або встановіть низьку якість відео.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора