A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

До уваги жителів Плисківської ТГ!

Дата: 27.10.2022 12:35
Кількість переглядів: 89

Шановні жителі Плисківської ТГ!
До вашого відома!
Сім’ям, які виховують трьох і більше дітей, надається статус багатодітної сім’ї.
Посвідчення багатодітної сім’ї і дітей з такої сім'ї є підтверджуючим документом статусу, а також дає право на отримання пільг.
Куди звернутися для отримання ?
Отримати посвідчення батьків та дітей з багатодітної сім’ї , жителям Плисківської територіальної громади, можна у відділі ЦНАП Плисківської сільської ради, за адресою село Плиски вул. Незалежності, 33 .
Для цього необхідно звернутись до спеціалістів відділу ЦНАП одному з батьків, з відповідними документами.
Перелік документів:
Заява одного з батьків.
Копія свідоцтв про народження дітей.
Копії свідоцтва про шлюб (крім батька або матері, які виховують дітей самостійно).
Копії сторінок паспорта батька та матері з даними про прізвище, ім'я, по-батькові, дату його видачі і місце реєстрації (при наявності паспорта у формі ID-картки додатково подається витяг з ЄДДР про реєстрацію місця проживання).
Довідка про склад сім'ї та реєстрацію.
Фотокартки (батьків і дітей, старших 6 років) розміром 30х40 мм.
Якщо хтось з дітей багатодітної родини навчається у загальноосвітньому, професійно-технічному чи вищому навчальному закладі, то потрібна довідка із освітнього закладу. Це стосується осіб віком від 18 до 23 років, які навчаються за денною формою навчання.
Довідка структурного підрозділу виконавчого органу міської ради про те, що за місцем реєстрації батька або матері посвідчення не видавалися (у разі реєстрації батьків за різною адресою).
У разі переміщення багатодітної сім’ї з тимчасово окупованої території, крім вказаних документів, додатково подається довідка про взяття на облік внутрішньо-переміщеної особи із відміткою про реєстрації їхнього місця проживання.
Строк дії та вартість посвідчення
Посвідчення видаються одному з батьків багатодітної сім’ї у 10-денний термін після подання документів. Дітям із багатодітної сім’ї посвідчення видаються з шести років. При досягненні 14-річного віку вклеюється нова фотокартка.
Посвідчення видаються БЕЗКОШТОВНО. Строк дії посвідчення визначається окремо для кожної багатодітної сім’ї. У разі втрати посвідчення видається його дублікат.
Пільги для багатодітної сім’ї
Багатодітній сім’ї надаються пільги, згідно з Законом України «Про охорону дитинства». Крім того, з 2019 року Урядом запроваджено додаткові виплати батькам на кожну третю і наступну дитину щомісяця в розмірі 1700 грн. Виплати здійснюватимуться до тих пір, поки дитині не виповниться 6 років.
Для того щоб оформити допомогу на дитину одному з батьків слід звернутися у відділ ЦНАП Плисківської сільської ради і написати заяву на отримання грошей.
При собі також потрібно мати оригінал та копію посвідчення багатодітної сім’ї та свідоцтва про народження дітей.
Виплати здійснюватимуться через уповноважений державою банк на соціальні виплати за вибором сім’ї. Якщо сім’я отримує щомісячну допомогу при народженні, вона може надати реквізити банківської картки, на яку зараховуються ці виплати.
З повагою, Марина ВІРКО сільський голова Плисківської ТГ
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора