A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

НА ТЕРИТОРІЇ ЧЕРНІГІВЩИНИ ВВЕДЕНО ГРАФІКИ АВАРІЙНОГО ВІДКЛЮЧЕННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ!

Дата: 10.10.2022 19:48
Кількість переглядів: 219

Сьогодні, 10 жовтня, росіяни здійснили масовану ракетну атаку на енергетичні об’єкти та цивільну критичну інфраструктуру України. Енергетики усіх областей, на території яких були пошкоджені об’єкти електропостачання, активно працюють над усуненням пошкоджень та оперативно застосовують резервні схеми живлення. Однак для того, щоб стабілізувати роботу енергосистеми, НЕК «Укренерго» було прийнято рішення про введення графіків аварійного відключення (ГАВ). У тому числі і в нашій області.
 Застосовуються ГАВ у випадку виникнення гострого дефіциту потужності та електроенергії в енергосистемі України у зв’язку з аварійною ситуацією, що виникає при раптовому порушенні режиму роботи об’єктів електроенергетики. Якщо ж говорити простіше, у разі недостатності джерел для повного покриття споживання в енергосистемі його примусово зменшують за рахунок відключень споживачів. Відбувається це за командою диспетчера НЕК без попередження споживачів та місцевих органів виконавчої влади. Введення ГАВ має бути виконане протягом 15 хвилин із моменту отримання команди. Відмінити їх може також лише НЕК «Укренерго».
Ситуація в енергосистемі Україні доволі складна, тож усіх споживачів Чернігівської області ми просимо поставитись до цього з розумінням і бути готовими до можливих перебоїв з електропостачанням.
 Зверніть увагу! ГАВ – це графік саме аварійних, а не погодинних відключень, тому заздалегідь озвучити список населених пунктів чи адрес, за якими відбуватиметься обмеження електропостачання, та його тривалість ми не можемо. Ані АТ «Чернігівобленерго», ані інша регіональна розподільча компанія не керують процесом обмеження споживання електроенергії самотужки! Тож тих, у кого електроенергія уже відключена, просимо почекати, а тих, у кого вона є, за можливості обмежити її використання у пікові години – із 17.00 до 22.00. Тільки у співпраці і взаєморозумінні ми зможемо швидше розв’язати цю проблему!
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора