Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Марина ВІРКО голова Плисківської ТГ 22 – 23 вересня 2022 року бере участь у діалоговій зустрічі голів громад Чернігівської області із провідними українськими експертами

Дата: 23.09.2022 10:56
Кількість переглядів: 141

Марина ВІРКО голова Плисківської ТГ 22 – 23 вересня 2022 року бере участь у діалоговій зустрічі голів громад Чернігівської області із провідними українськими експертами, який проходить у рамках проєкту «Підвищення ефективності та результативності діяльності територіальних громад за умов війни: виклики та відповіді», за підтримки фонду ГАННСА ЗАЙДЕЛЯ.
Експертами на дводенному семінарі для голів громад:
Анатолій Ткачук – директор із питань науки та розвитку Інституту громадянського суспільства (очно);
Юрій Ганущак – директор ГО «Інститут розвитку територій» (очно)
Віктор Подорожний – генеральний директор Директорату регіональної політики у Мінрегіоні (дистанційно).
Даний проєкт охоплює питання, які найболючіші для громад Чернігівської області під час воєнного стану, які загрози на зиму, прогнози на весну.
Лекція з презентацією: Нова редакція Закону України «Про засади державної регіональної політики» та новели в законодавстві, що очікуються.
«Круглий стіл» Практика застосування Закону України «Про внесення змін до Закону України “Про правовий режим воєнного стану” щодо функціонування місцевого самоврядування у період дії воєнного стану». Перспективи змін у законодавстві про службу в органах місцевого самоврядування та про адміністративно-територіальний устрій. Що таке видаткові повноваження.
• Лекції-бесіди: Оцінка та потреби громади: що та як робити; де шукати дані та наскільки вони потрібні; як дізнатись потреби безпосередньо від людей?
• Як оцінити спроможність громади? Як визначити можливості для розвитку? Які сфери економіки можуть бути перспективними у громаді?
• Як підготувати план відновлення? Що відновлювати та в якому порядку?Як включити у процеси жителів громади?
«Круглий стіл» Що було б доцільно включити у державні програми для сільських територій, прикордонних територій у несприятливих умовах? Які проєкти можуть підготувати громади?
Законодавчі ініціативи з врегулювання питання – то відселяти мешканців громад із прикордонної смуги чи ні?
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора