A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Рятувальники дбають про пожежну безпеку в екосистемах

Дата: 13.09.2022 13:05
Кількість переглядів: 85

Осінь - пора збору врожаю та прибирання городів і присадибних ділянок. На жаль, більшість громадян під прибиранням розуміють спалювання залишків сухої рослинності та сміття, що наносить велику шкоду навколишньому середовищу та категорично заборонено робити законодавством України. Тому, аби попередити випадки виникнення пожеж в екологічних системах та навчити населення правилам пожежної безпеки співробітники Ніжинського районного управління спільно з працівниками поліції провели інформаційно - роз'яснювальний рейд.

У процесі спілкування рятувальники довели до жителів Борзнянщини статистику та наслідки пожеж в екосистемах, які виникли саме через випалювання залишків сухої рослинності та сміття, а також розповіли основні правила пожежної безпеки під час перебування в екологічних системах. Крім того, нагадали що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною рослинністю, або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 3060 до 6120 грн. і на посадових осіб від 15300 до 21420 грн.

Також слід зазначити, що під час рейду, відповідно цієї статті, рятувальниками було складено протоколи про адміністративні правопорушення та винесено постанови про накладення штрафів на правопорушників.

 

Ніжинське районне упраравління

ГУ ДСНС України у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора