A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Щирі вітання учасникам міжнародного конкурсу " Спільна спадщина"

Дата: 10.06.2022 17:01
Кількість переглядів: 90

За результатами конкурсу першими стали учасники з Бжостека, другими - команда з Мени (серед українських команд - перші). Команда Батурин-Плиски зайняла 4 місце. Сьогодні, 10 червня,
у школі солецтва Седлісках-Богуш (гміна Бжостек) відбулося фінальне змагання українських та польських школярів у міжнародному конкурсі «Спільна спадщина». Організатори заходу – українські громади з Чернігівщини (Батурин, Мена, Сосниця, Плиски) та польські – з Підкарпаття (Бжостек, Пільзно, Жиракув).
Мета цього міжнародного учнівського заходу – інтеграція учнівської молоді партнерських гмін та громад через пізнання історико-культурної спадщини Речі Посполитої (1569–1795). Свого роду поштовхом для організації стало відзначення у вересні минулого року 400-річчя перемоги польсько-литовсько-козацьких військ над Османською імперією під Хотином, чи не найбільшої перемоги у нашій спільній історії.
ДЯКУЄМО організаторам за цікавий захід, який ще більше сприяє українсько-польській дружбі! ДЯКУЄМО за все, що поляки роблять для українців!
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора