A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Сьогодні – День пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України

Дата: 04.06.2022 08:44
Кількість переглядів: 144

    За 100 днів повномасштабної війни від рук російських загарбників в Україні загинула 261 дитина, ще 463 – дістали поранень.
   День пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, — державний пам'ятний день в Україні, який відзначається щорічно 4 червня та був запроваджений для вшанування пам'яті дітей, які загинули в результаті російсько-української війни з 2014 року.
Також цього дня відзначається й Міжнародний день дітей-жертв агресії.
9 серпня 1982 року на надзвичайній спеціальній сесії з питання Палестини Генеральна Асамблея ООН, «будучи враженою величезною кількістю невинних палестинських та ліванських дітей – жертв актів агресії Ізраїлю», ухвалила відзначати 4 червня кожного року як Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії.
Співчуваємо всім матерям і батькам, які втратили своїх дітей через нашого неадекватного сусіда…
По Чернігівській області 69 дітей постраждало внаслідок бойових дій ворога, нажаль 22 дітей були вбиті на території Чернігівської області, ще двох дітей, які шукали безпеки на території інших областей України, війна наздогнала їх там...
Наше горе і ненависть не має меж і ми цього ніколи не забудемо. Російські фашисти завдають авіаційних, артилерійських ударів по школах, житловому сектору, дитсадках і пологових будинках!
Чимало «визволителів» вирізняються тваринною жорстокістю, вчиняючи злочини проти дітей, зокрема вербування і використання, викрадення, сексуальне насильство, вбивства і каліцтва…
Схиляємо голови перед світлою пам’яттю маленьких українців, які загинули внаслідок російської збройної агресії…
Вічна пам’ять!
Фото без опису
 
 
 
 
 
 
 
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора