Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Війна Росії проти України. 7 березня, станом на 18.00

Дата: 07.03.2022 19:31
Кількість переглядів: 110

Україна тримає оборону.
У Донецькій області в оточенні ще знаходиться Маріуполь. Інтенсивність обстрілів протягом сьогоднішнього дня знизилася, проте не припиняються атаки на Волноваху. З Донеччини евакуювали кілька сотень людей.
На Луганщині триває обстріл Сєверодонецька та Рубіжного. Луганщина отримує гуманітарні вантажі.
На Миколаївщині ми відбили у ворога аеропорт. Сьогодні тривали жорстокі обстріли житлових кварталів міста та передмістя.
На Харківщині евакуювали майже п’ятсот освітян: студентів та викладачів. Завдяки діям ЗСУ ворог відступив від Чугуївського напрямку.
На Сумщині не під контролем України залишається Тростянець, в містах в результаті артобстрілів пошкоджена інфраструктура, зруйновано будинки. Внаслідок бойових зіткнень під Сумами є загиблі.
В Херсонській області протягом дня були вибухи. Область очікує на коридори для доставки гуманітарних вантажів.
На Київщині триває евакуація мешканців Бучанського району. В місті Макарів внаслідок авіаудару на територію Макарівського хлібозаводу є загиблі, врятовано 5 осіб.
На Чернігівщині протягом дня постійні повітряні тривоги. Через нічні обстріли частина міста була без електрики, газу, інтернету, протягом дня працювали ремонтні бригади. Тривають оборонні бої навколо Чернігова. Місто продовжує приймати гуманітарну допомогу із областей: харчі, ліки, товари першої необхідності.
ГОЛОВНЕ! За останні 3 доби російські війська ніде не просунулись. Навпаки, у Харківській область, поблизу Києва, біля Миколаїва успішно здійснено позиційні контрнаступи Збройних сил України.
Президент Володимир Зеленський своїм указом встановив почесну відзнаку “Місто-герой України” та надав таке звання шістьом населеним пунктам, які чинять героїчний опір. Це Чернігів, Гостомель (Київська область), Волноваха і Маріуполь (Донецька область), Харків та Херсон.
Також президент України нагородив Орденом Богдана Хмельницького третього ступеня голів Харківської, Миколаївської, Донецької, Луганської, Чернігівської, Сумської областей та Орденом «За мужність» - мерів Харкова, Миколаєва, Чернігова, Сум, Херсона, Мелітополя та Нової Каховки.
Триває збір підписів громадян України з усіх областей під зверненням до НАТО та інших країн про закриття неба над Україною. Місцеві ради направляють звернення до держав-членів НАТО із закликом закрити небо над Україною.
Гарні новини понеділка. Втрати ворога станом на 7 березня орієнтовно складають
• понад 11 тисяч людей особового складу
• 290 танків
• 999 бойових броньованих машин
• 117 артилерійських систем
• 50 реактивних систем залпового вогню
• 23 засоби протиповітряної оборони
• 46 літаків
• 68 гелікоптерів
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора