Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Марина ВІРКО сільський голова Плисківської ТГ взяла участь у роботі засідання депутатського корпусу обласної ради, яка працює над посиленням сил територіальної оборони

Дата: 15.02.2022 15:55
Кількість переглядів: 132

Сьогодні, 15 лютого 2022 року, Марина ВІРКО сільський голова Плисківської ТГ взяла участь у роботі засідання депутатського корпусу обласної ради, яка працює над посиленням сил територіальної оборони.
Дев’ята (позачергова) сесія обласної ради восьмого скликання розпочалася спільним засіданням постійних комісій та президії, яке провела голова обласної ради Олена Дмитренко. Участь в обговоренні взяли перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш, заступник голови обласної ради Дмитро Блауш, голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус.
Ключовою темою засідання є питання організації та забезпечення територіальної оборони у зв’язку з посиленням загроз безпековій ситуації в Україні через масштабне розгортання російських військ на державних рубежах. Для Чернігівщини ситуація ускладнюється тим, що область належить до прикордонних регіонів, за межами яких концентрація ворожих військ є найбільшою.
Маємо зберігати спокій та бути виваженими у діях і рішеннях, однак поряд із цим мусимо бути готовими до будь-якого розвитку ситуації. Спільне завдання органів місцевого самоврядування та виконавчої влади наразі полягає у тому, щоб докласти всіх зусиль для формування потужного резерву сил територіальної оборони та зміцнення обороноздатності своєї території і країни в цілому. 10 мільйонів гривень додатково виділено на фінансування Програми впровадження пілотного проєкту з організації територіальної оборони Чернігівської області на 2021-2022 роки.
Батальйони ТрО входять до складу Збройних сил України, тому фінансуватимуться з державного бюджету. Однак наразі необхідна підтримка і з місцевої скарбниці.
Чимало вже зроблено — підрозділи отримали приміщення у районах, першочергові ресурси, допомогу з ремонтами.
Додаткові кошти допоможуть якнайшвидше привести до повної готовності пункт управління штабу зони та штабу бригади ТрО, місця дислокації підрозділів. Укомплектувати їх технікою, засобами зв’язку, меблями та іншим. Допомогти з організацією навчань особового складу.
Разом — ми сильні і непереможні.
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора