Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

За ініціативи Марини ВІРКО сільського голови Плисківської ТГ створили у ставку для риб сприятливі природні умови

Дата: 07.02.2022 16:33
Кількість переглядів: 121

Сьогодні, за ініціативи Марини ВІРКО сільського голови Плисківської ТГ, під керівництвом Олександра МАЗІЯ головного спеціаліста комунального майна та цивільного захисту Плисківської сільської ради разом з небайдужими жителями села та працівниками КП "Перспектива", створили у ставку для риб сприятливі природні умови. Було проведено аерацію води за допомогою мотопомпи, відкачуючи воду на лід з метою подальшого стоку в ополонку.
Рибам для підтримання життя необхідний кисень. Більша частина кисню проникає у воду з повітря. Частково він утворюється у воді внаслідок життєдіяльності зелених рослин, котрі збагачують водойму киснем за рахунок фотосинтезу. Однак, у зимовий період через наявність товстого шару льоду, вкритого снігом, відсутній доступ повітря з атмосфери до води, світовий потік не проходить через сніговий покрив. Тому можуть виникати явища задухи водних біоресурсів.
Найбільша небезпека для риб існує саме взимку, під час тривалого льодоставу.
Дякую, всім небайдужим жителям Плисківської ТГ, які відгукнулися та надали мотопомпу, тим самим створили безпечне середовище для риб у ставу.
Збережімо природу разом!
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора