A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

20 червня - День батька.

Дата: 20.06.2021 10:08
Кількість переглядів: 242

Фото без опису

20 червня - День батька. Свято батька, як і День матері, відзначається у багатьох країнах світу. А значить, у мешканців Плисківської територіальної громади є привід привітати близьку і рідну людину.

День батька (Father's Day) або День батьків - щорічне свято на честь татусів, що відзначається в третю неділю червня, тобто цього року це - 20 червня.

Вперше День батька відсвяткували в США 19 червня 1910 року. З ініціативою заснувати свято виступила жінка на ім'я Сонора Додд з міста Спокан, штат Вашингтон. У 1909 році на церковній службі з нагоди Дня матері Сонора Додд замислилась про те, що подібне свято має бути і у чоловіків. Батька Сонори звали Вільям Смарт, він сам виховував шістьох дітей після того як його дружина померла під час пологів. Добропорядний Вільям був батьком-одинаком і ростив своїх дітей на фермі, мужньо переносячи всі тяготи долі. Для Сонори він був прикладом мужнього, люблячого, порядного чоловіка. Вона мріяла висловити подяку своєму батькові, а разом з ним і всім люблячим татусям, які беруть участь у вихованні дітей. З ідеєю створення татового дня вона звернулася в міську мерію, там її ініціативу підтримали. Було прийнято рішення відзначати День батька в червні, в день народження Вільяма Смарта. Згодом свято, яке донька присвятила своєму батькові в знак вдячності і подяки за любов стало популярним в інших містах і країнах.

В Україні свято було затверджено з метою створення і розвитку сприятливих умов по зміцненню інституту сім'ї, як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька у виховному процесі дітей, а також сприяння популяризації сімейного способу життя, формування відповідального батьківства та материнства.

Традиційно в День батька до одягу приколюють троянду як символ нескінченної любові і поваги до батьків. Білу троянду вибирають, якщо батько помер, червону - якщо ще живий. У цей день влаштовуються сімейні торжества та діти дарують своїм батькам подарунки.

Звертаюся до мешканців Плисківської територіальної громади в неділю, 20 червня, зателефонувати, а краще приїхати в гості до своїх татусів, та подарувати увагу і любов своїм найближчим людям.

З повагою і вдячністю, Плисківський сільський голова МАРИНА ВІРКО.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора