A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Відбулася зустріч із пасічниками Плисківської територіальної громади.

Дата: 31.03.2021 18:55
Кількість переглядів: 442

Фото без опису

30 березня 2021 року в приміщенні Плисківського Будинку культури за ініціативою Борзнянського управління ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівської області відбулася зустріч із пасічниками Плисківської територіальної громади.

У проведенні зустрічі взяла участь заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Лебедь Л.Я.

Виконуючим обов’язків начальника Борзнянського управління ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівської області Косенко М.М. повідомлено присутнім про порядок реєстрації пасік згідно із законодавчими вимогами, порядок дії у разі масового отруєння бджіл.

Головний спеціаліст відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівської області Зайко С.М. розповів учасникам зустрічі про класифікацію пестицидів та безпечність їх для бджіл, правила оформлення документів для співпраці між пасічником та аграрієм.

Учасникам зустрічі були роздані Методичні рекомендації по упередженню фактів отруєння бджіл шляхом налагодження комунікативної роботи пасічника та аграрія з покроковими діями та примірними зразками документів, які рекомендовано використовувати пасічнику у своїй діяльності.

ході зустрічі було рекомендовано створення Спілки пасічників, як громадськоі? організаціі?, яка б об’єднала пасічників Плисківськоі? ТГ на основі спільних інтересів до ведення бджільництва, збуту отриманої продукції бджільництва і збереження бджіл та для задоволення iснуючих потреб в обмiнi інформацією, юридичному забезпеченнi i створеннi умов для успiшного ведення бджiльництва.

На зустрічі визначено список пасічників, яких запропоновано включити до членів постіїно діючої Комісії із встановлення факту отруєння бджіл, що створюється при сільськії раді.

Під час обговорення у ході зустрічі пасічники громади було вирішили створити реєстр всіх аграріїв, які працюють на території громади, та запросити їх на наступну зустріч. Ініціатори даної зустрічі погодилися прийняти участь в ній.

Зустріч пройшла плідно та заклала фундамент для подальшої роботи з питань бджільництва на території Плисківської ТГ.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора