A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

На Чернігівщині податкова та територіальні громади об’єднали зусилля задля наповнення місцевих бюджетів

Дата: 23.03.2021 20:00
Кількість переглядів: 268

З метою налагодження більш тісної співпраці у питаннях якісного адміністрування місцевих податків керівництво Головного управління ДПС у Чернігівській області запросило до спілкування керівників територіальних громад області.

         До цього часу робочі зустрічі відбувались у режимі офлайн по районах. Це перша зустріч у режимі ZOOM конференції, яка зібрала керівників усіх ОТГ, керівництво Головного управління ДПС та начальників ДПІ. Загалом біля 90 учасників.

         Відкрив нараду заступник начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Костянтин Синьогуб: «Конференції з податкових питань відбуватимуться щотижня з метою напрацювання спільних кроків, налагодження ефективного обміну інформацією та надання практичної допомоги керівникам громад у розширенні бази оподаткування».    

         Учасники наради - керівники управлінь податкової - Олена Пустовойт, Ірина Буглак та Андрій Гусєв проінформували присутніх щодо стратегій взаємодії за окремими напрямками діяльності. Начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб Олена Пустовойт пояснила  порядок встановлення місцевими органами ставок податків, терміни інформування податкової служби та оприлюднення інформації на офіційному порталі ДПС.

         Начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Ірина Буглак звернула увагу, що вага податку на доходи фізичних осіб складає до 60 відсотків доходів місцевих бюджетів. Наголосила на необхідності контролю з боку керівників громад за дотриманням належного рівня заробітної плати, недопущення фактів затримання її виплати та офіційного оформлення трудових відносин з найманими працівниками. Ірина Буглак нагадала, що триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2020 року та закликала декларувати доходи.

         Андрій Гусєв, начальник управління по роботі з податковим боргом, назвав райони з найбільшими сумами заборгованості. Запропонував керівникам громад тримати на контролі дане питання та запевнив, що податкова на запит ОТГ надає інформацію щодо боржників на відповідній території.

         Керівники ОТГ мали змогу поставити питання та отримати відповідь від податківців.

               Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора