A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

ДСНС УКРАЇНИ ІНФОРМУЄ.

Дата: 16.03.2021 17:32
Кількість переглядів: 245

До ДСНС все частіше надходять повідомлення про пожежі в екосистемах, вогнеборці закликають громадян бути свідомими і не порушувати законодавство, випалюючи сухостій!

Переважна кількість займань в природних екосистемах трапляється через легковажність громадян, котрі не зважають на чисельні застереження рятувальників і з потеплінням почали наводити лад на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою та сміття. Вітряна погода сприяє швидкому поширенню вогню, який нерідко перекидається на людські поселення, об'єкти інфраструктури та завдає матеріальних збитків.

Так упродовж минулої доби надзвичайники неодноразово залучалися до ліквідації займань в екосистемах на території всієї країни.

Шановні громадяни! Нещодавно парламент прийняв закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій», який дозволить протистояти загорянню на природних територіях. Отже з'явилася надія на те, що більш жорсткі та рішучі дії представників ДСНС у боротьбі з безголовими паліями усе ж таки дадуть результати.

Законом заборонено випалювання сухої рослинності у прибережно-захисних зонах: уздовж річок, навколо водойм та на островах; уздовж морів, морських заток і лиманів та на островах у внутрішніх морських водах. Застерігаємо! Якщо такі поняття як совість та свідомість у паліїв відсутні, упевнені, суворе покарання змусить губителів природи отямитися.

За спалювання сухої трави та листя законом передбачений штраф до 153 тис. грн. За підпал з тяжкими наслідками для природи може загрожувати 5 років в'язниці!

Будьте уважні та обережні під час перебування на відкритих територіях та в лісах, не спалюйте суху рослинність. Бережіть природу!

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора