Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ПЛИСКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ! ПОШИРЮЄТЬСЯ НЕДОСТОВІРНА ІНФОРМАЦІЯ!

Дата: 03.03.2021 13:28
Кількість переглядів: 999

Фото без опису

Буквально вчора деякі псевдо-журналісти, які незграбно відпрацьовують замовлення цілком відомої в Плисківській громаді агрофірми (так-так, на наше переконання – це саме ТОВ «Плиски-Агро»), розповсюдили недостовірну інформацію про нібито передачу комусь з фермерів ділянки площею 34 га, на якій розташовані об’єкти культурної спадщини. Подібну нісенітницю ними було вигадано лише з метою створення «інформаційного шуму», адже, інакше на їх описи ніхто не звернув би уваги.

По-перше, земельна ділянка з кадастровим номером 7420886000:02:000:2138 не передавалась нікому ані в користування, ані у власність. Дана земельна ділянка, керуючись приписами ст.134 Земельного кодексу України, на разі включена до переліку земельних ділянок, права оренди яких відчужуватимуться на аукціоні (тобто, винесена на земельні торги). Цільове призначення земельної ділянки на сьогодні – «16.00 Землі запасу (земельні ділянки кожної категорії земель, які не надані у власність або користування громадянам чи юридичним особам)», отже, вона не є землями історико-культурного призначення.

По-друге, законодавство не містить заборон щодо передачі таких земельних ділянок у користування, лише встановлює перелік обмежень та умов, яких повинен дотримуватись землекористувач. Статтею 112 Земельного кодексу України визначено, що навколо об’єктів культурної спадщини встановлюються охоронні зони. І саме в межах охоронних зон (певної частини земельної ділянки) забороняються роботи, які можуть призвести до руйнування пам’ятки археології.

В даному випадку, щодо земельної ділянки з кадастровим номером 7420886000:02:000:2138 площею 34,8071 га охоронна зона навколо об’єкта культурної спадщини ВЖЕ встановлена, та дане обмеження внесено до відомостей про земельну ділянку в Державному земельному кадастрі – і нікуди не подінеться, та легко може бути проконтрольоване спеціалістами Держгеокадастру як уповноваженого державною органу. При цьому, розмір і конфігурація охоронної зони визначені не проплаченими агрофірмами журналістами, а сертифікованими землевпорядниками за погодження з уповноваженими органами охорони культурної спадщини Чернігівської облдержадміністрації, і це є нормальним процесом при проведенні землеустрою.

На щастя, наша земля багато пам’ятками археології, і процес їх виявлення та охорони є безперервним, відпрацьованим та врегульованим. По-третє, нинішній невгамовний інтерес Віталія Назаренка викликаний, імовірно, тим, що згадана земельна ділянка не так давно самовільно була захоплена та оброблялась відомою в громаді агрофірмою, з якою Віталія, як всім відомо, пов’язують дуже теплі, довготривалі, близькі стосунки ( не дуже дешеві) І інтерес до ділянки виник лише тоді, коли стало очевидним – більше «славетна» агрофірма не зможе, тишком-нишком захопивши цю земельну ділянку, нахабно обробляти її без належних на те правових підстав.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора