A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

До Дня працівника соціальної сфери СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ЗАСТРАХОВАНИМ ОСОБАМ ГАРАНТУЄМО

Дата: 02.11.2020 10:38
Кількість переглядів: 244

      Своє професійне свято – День працівника соціальної сфери, працівники Бахмацького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області зустрічають вагомими здобутками.                     

  У Конституції України задекларовано, що життя і здоров’я людини є найвищою соціальною цінністю. Кожен має право на працю, на належні, безпечні і здорові умови праці, гарантії щодо соціального захисту,охорони життя та здоров’я у процесі трудової діяльності.     

  Після створення Фонду соціального страхування застраховані особи  отримують надійні гарантії щодо їх соціального захисту у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю та пологами, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, охорони життя та здоров’я.   

     Бахмацьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду в Чернігівській області виконує свої функції на території Бахмацького, Борзнянського та Коропського районів, де зареєстровано 3885 страхувальників - суб’єктів  господарської діяльності з середньообліковою кількістю понад 12 тис. застрахованих осіб.

Відділення здійснює передбачені законом про соціальне страхування послуги та проводить широку інформаційно – роз'яснювальну роботу серед населення з питань соціального страхування, активно використовуючи засоби масової інформації, в тому числі офіційні веб-сайти райдержадміністрацій, районних рад, об'єднаних територіальних громад Бахмацького, Борзнянського та Коропського районів.  Соціальна захищеність застрахованих осіб - найважливіший напрям роботи відділення.

   Незважаючи на COVID-19, якій вніс свої корективи в повсякденне життя, встановлення карантину та певних  тимчасових обмежень щодо окремих виплат та медико-соціальних послуг для окремих категорій застрахованих осіб на час карантину, виплати здійснюються своєчасно і без затримок.   

     За 9 місяців 2020 року застрахованим особам виплачено понад 16 млн грн, в тому числі: понад 7 млн грн. сплачено за лікарняними листками у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, понад 2,5 млн грн допомоги по вагітності і пологах, понад 49 тис. грн допомоги на поховання застрахованих осіб, понад 5,7 млн грн. страхових виплат та медико-соціальних послуг потерпілим на виробництві та членам їх сімей, 81 тис. грн  лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.

                                                                       

Важливим напрямком діяльності відділення залишається профілактична робота з охорони праці серед страхувальників та застрахованих осіб. За час існування Фонду рівень виробничого травматизму завдяки проведеній профілактичній роботі постійно знижується.

Працівники відділення також постійно здійснюють контроль за використанням коштів Фонду, веденням і достовірністю обліку та звітності щодо їх надходження та використання.

 Працівники відділення також здійснюють перевірки обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності застрахованим особам закладами охорони здоров'я, системний контроль за дотриманням призначеного лікарями режиму застрахованим особам, які перебувають на стаціонарному та амбулаторному лікуванні в медичних закладах.

За значні заслуги та особистий внесок в систему соціального страхування працівники відділення неодноразово відзначались грамотами та подяками Міністерства соціальної політики України, управління виконавчої дирекції Фонду, обласних та районних рад та адміністрацій, міської ради.

Колектив відділення докладає максимум зусиль для забезпечення соціальних гарантій застрахованим особам, передбачених чинним законодавством.

                                         Микола Литвин, начальник Бахмацького відділення

                                        управління виконавчої дирекції Фонду соціального

                                        страхування України в Чернігівській області

                            

 

                            


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора