A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Що робити, якщо реєстрацію ПН/РК зупинено?

Дата: 24.09.2020 11:30
Кількість переглядів: 256

 Всі податкові накладні, які платники ПДВ реєструють в Єдиному реєстрі податкових накладних, проходять технічну перевірку та перевірку на відповідність критеріям ризику. Це – критерії безумовної реєстрації, ризиковості платника, позитивної податкової історії, ризиковості здійснення операції. Якщо податкова накладна потрапляє під критерії ризиковості, її реєстрація зупиняється і платник має документально підтвердити реальність такої операції.

При визначенні ризиковості ДПС використовує інформацію, яку надає сам платник податків, зокрема, це податкова звітність. Також використовується інформація від правоохоронних органів, яка надається у рамках кримінальних проваджень щодо певних суб’єктів господарювання.

Система моніторингу податкових ризиків при реєстрації податкових накладних блокує менше 0,3 відс. накладних з ПДВ.

Зупинка реєстрації податкової накладної СМКОР не означає заборону господарської діяльності платника, тобто не обмежує його право постачати та купувати товари.

Переглянути інформацію щодо відповідності платника ПДВ критеріям ризиковості, критеріям безумовної реєстрації накладних, показникам позитивної податкової історії, суб’єкт господарювання може у приватній частині Електронного кабінету (меню «Моніторинг ПН/РК»).

На сайті ДПС України та субсайті Головного управління ДПС у Чернігівській області розміщено Інформаційний лист №5 «Реєстрація ПН/РК. Що робити, якщо реєстрацію ПН/РК зупинено?».

Перелік документів, які платник ПДВ може подати для розгляду питання щодо реєстрації його зупиненої податкової накладної/розрахунку коригування, визначений наказом Мінфіну від 12.12.2019 №520 «Про затвердження Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову у реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

 

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора