A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Вшанування у ПЛИСКІВСЬКІЙ ГРОМАДІ пам’яті загиблих захисників

Дата: 26.08.2020 14:46
Кількість переглядів: 173

Cьогодні голова Плисківської сільської ради МАРИНА ВІРКО своїм розпорядженням «Про заходи у Плисківській ОТГ, з відзначення 29 серпня 2020 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» визначила ряд заходів, які будуть проведені в громаді 26-29 серпня.

Вже другий рік поспіль в громаді вшановують пам’ять захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави. Щоб належним чином віддати данину пам’яті Героям, вшанувати подвиг і жертовність українських воїнів.
Його основна мета – впровадження нових традицій щодо вшанування пам’яті загиблих воїнів – захисників України. Розпорядження матиме позитивний вплив на інтереси ветеранів війни та сімей загиблих захисників України, які поклали свої життя в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, сприятиме консолідації та розвиткові української нації.
29 серпня передбачено приспущення Державного Прапора України та приєднання до загальнонаціональної хвилини мовчання, обмеження розважально-концертних заходів, покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань захисників України, а також проведення національно-патріотичних заходів.
Напередодні Дня пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави, в середу, 26 серпня, пройшов флешмоб. Метою флешмобу є інформування людей про відзначення Дня пам'яті 29 серпня. Підтримуємо ФЛЕШМОБ, закликаємо до ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ! 29 серпня 2014 року — день, коли внаслідок збройного конфлікту на Сході країни наша армія зазнала найбільших втрат. Згідно зі звітом Міністерства оборони України, вторгнення російських військ на територію України відбувалося протягом 24-29 серпня 2014 року. Саме тоді на полях достигли соняшники, тривали бої, а українські захисники вмирали на тих полях. Тому суцвіття соняха стало символом скорботи за загиблими на Донбасі українськими героями.
Цей день вкотре нагадує всім нам, що на нашій землі йде війна, загарбана частина української території, гинуть кращі сини і дочки України, відстоюючи наше право на вільне, незалежне і щасливе життя. Ми повинні завжди пам’ятати про це, бо наше мирне життя, охороняють наші воїни в окопах на сході України.
Вшануймо й ми пам’ять тих, хто віддав найцінніше – своє життя за свободу і незалежність нашої Вітчизни – України
Жителі громади приєднаються до всеукраїнської хвилини мовчання.
На знак пам'яті родини загиблих візьмуть портрети Героїв, а кожен, хто пам'ятає ці події, на одяг прикріпить соняшник – символ Дня пам'яті і вшанує світлу пам'ять загиблих героїв.
Фото без опису
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора