A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

ПОДВІЙНІ СТАНДАРТИ СТАЛИ ПРИНЦИПОМ ІСНУВАННЯ ДЛЯ ТОВ "ПЛИСКИ-АГРО"

Дата: 14.07.2020 15:31
Кількість переглядів: 206

Неодноразові закиди на адресу Плисківської сільської ради про «роздачу» земельних ділянок, викликають в черговий раз щире здивування. По суті, в вину органу місцевого самоврядування ставлять виконання ним приписів статті 19 Конституції України та статті 118 Земельного кодексу України. Цілком нормально, що громадяни України скористались закріпленим законодавчо правом на безоплатне отримання земельних ділянок, за відстоювання якого велись справжні баталії.
І чуючи про подвійні стандарти, хочеться просто звернути увагу на те, що саме для ТОВ «Плиски-Агро» подвійні стандарти стали принципом існування.
Спочатку підприємство неправомірно користується земельними ділянками комунальної власності площею 600 га і 3 роки безпідставно, безуспішно судиться з Плисківською сільською радою за них, цілком логічно програє, завдавши збитки бюджету Плисківської громади на близько 7 млн грн., а потім ще і активно відмовляється відшкодовувати завдані збитки. При цьому, постійно піднімаючи питання про потребу Плисківської сільської ради в адвокатах. Очевидно ж, що потреба більш ніж відчутна, адже найбільший агровиробник громади виконує свої зобовязання лише під юридичним примусом, і на кожен крок громаді доводиться отримувати рішення суду. Зокрема, зараз відкрито чергове судове провадження по стягненню 7 млн грн збитків на користь Плисківської сільської ради, чому ТОВ «Плиски-Агро» відверто не радіє і з чим пов’язана така їх активність в вишукуванні приводів для критики Плисківської ОТГ із залученням «ручних журналістів».
Водночас, критикуючи Плисківську сільську раду за відведення земельних ділянок громадянам відповідно до приписів законодавства, співробітники ТОВ «Плиски-Агро» та їх родичі масово самі отримували земельні ділянки за рахунок тих же земель (ділянка 152 га), відведення яких піддають критиці. Що це, якщо не подвійні стандарти?
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора