A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

39 СЕСІЯ 7 СКЛИКАННЯ ПЛИСКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ВИРІШИЛА ЗАПРОПОНУВАТИ ВОЇНАМ АТО ОТРИМАТИ ЗЕМЛЮ У ВЛАСНІСТЬ

Дата: 10.07.2020 17:14
Кількість переглядів: 203

16 червня 2020 року до Плисківської сільської ради звернулися 16 громадян-воїнів АТО, які мають першочергове право на отримання у власність земельної ділянки для ОСГ. Постійна комісія з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою Плисківської сільської ради вивчила, обговорила подані заяви та врахувала, що зазначена земельна ділянка, яку громадяни-воїни АТО побажали отримати у власність, площею 69,4173 га (кадастровий номер 7420886000:02:002:0028), рішенням № 971 від 30.01.2020 року включена до Переліку земельних ділянок комунальної власності Плисківської сільської ради, права на які підлягають продажу на конкурентних засадах(земельних торгах) керуючись статтями 12, 118 Земельного кодексу України, пунктом 34 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рекомендувала 39 сесії 7 скликання Плисківської сільської ради відмовити громадянам-воїнам АТО у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянам орієнтовною площею до 2 га (земельна ділянка комунальної власності Плисківської сільської ради) у власність для ведення особистого селянського господарства, у зв’язку з тим, що відповідно до частини третьої статті 136 Земельного кодексу України, земельні ділянки, включені до переліку земельних ділянок державної чи комунальної власності або прав на них, які виставлені на земельні торги, не можуть відчужуватися, передаватися в заставу, надаватися у користування до завершення торгів. Приписи ст. 136 ЗК України, якою визначено порядок добору земельних ділянок державної чи комунальної власності та підготовка лотів для продажу на земельних торгах, свідчать про те, що віднесення земельної ділянки до переліку земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної чи комунальної власності для продажу прав на них на земельних торгах є також самостійною підставою для відмови у наданні дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення такої земельної ділянки.
У той же час, постійна комісія з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою Плисківської сільської ради рекомендувала 39 сесії 7 скликання Плисківської сільської ради сесії запропонувати, кожному з цих громадян-воїнів АТО, отримати у власність земельну ділянку для ОСГ, зазначивши ту земельну ділянку, яка є на даний час вільною.
Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Плисківська сільська рада, її посадові особи діють лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
39 сесія 7 скликання Плисківської сільської ради, яка відбулася 10 липня 2020 року, вивчивши та обговоривши рекомендації постійної комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою Плисківської сільської ради ВИРІШИЛА: відмовити громадянам-воїнам АТО у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянам орієнтовною площею до 2 га (земельна ділянка комунальної власності Плисківської сільської ради) у власність для ведення особистого селянського господарства.
Протягом всієї багатовікової історії нашої Батьківщини наш українській народ вище за все цінував вірність Вітчизні, мужність і відвагу героїв, які боролися за торжество добра і справедливості. Земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може. Тому це святий обов`язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами. Героїчною сторінкою овіяна історія нашої землі. Десятки тисяч українців стали на захист територіальної цілісності держави. Ми – єдині, єдина Україна – іншого шляху у нас немає. Саме за це зараз на Сході воюють сини-герої. На полі битви – захисники, воїни. Вони мужні, сміливі, хоробрі. Не шкодуючи власного життя, захищають неньку-Україну.
Сільський голова МАРИНА ВІРКО, депутатський корпус Плисківської сільської ради з захопленням і повагою відносяться до українських воїнів і вважають, що їх героїчна звитяга має бути гідно вшанована українським суспільством. 39 сесія 7 скликання Плисківської сільської ради, під головуванням сільського голови МАРИНИ ВІРКО ВИРІШИЛА: ЗАПРОПОНУВАТИ кожному з цих 16 громадян-воїнів АТО отримати у власність земельну ділянку для ОСГ, зазначивши ту земельну ділянку у 52 га, яка є на даний час вільною.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора