A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Фонд отримав 3 357 повідомлень про гостре профзахворювання медиків на COVID-19

Дата: 18.06.2020 13:32
Кількість переглядів: 169

Станом на сьогодні, 17 червня, Фонд соціального страхування України отримав 3 357  повідомлень від закладів охорони здоров’я щодо гострого професійного захворювання медичних працівників на COVID-19. Про це начальник управління профілактики страхових випадків виконавчої дирекції ФССУ Сергій Таровик повідомив на селекторній нараді за участі начальників відділів управління профілактики страхових випадків, керівників і страхових експертів з охорони праці управлінь виконавчої дирекції Фонду в областях та місті Києві.

Захворювання медичного  чи іншого працівника на коронавірусну хворобу внаслідок контакту з інфікованим пацієнтом, матеріалами чи переносниками захворювань під час виконання посадових обов’язків внесено до переліку професійних захворювань і вважається нещасним випадком на виробництві. Відповідні зміни затверджено постановою КМУ від 13.05.2020 № 394.

Під час наради було проаналізовано та надано роз’яснення щодо спірних питань встановлення та розслідування гострих професійних захворювань, лабораторно підтверджених випадків інфікування SARS-CoV-2 медичних працівників.

«Від оперативності розслідування випадків захворювання медиків на COVID-19 залежить своєчасне надання їм матеріального забезпечення, страхових виплат і медико-соціальних послуг. Водночас, важлива об’єктивність проведення розслідувань випадків гострих професійних захворювань медичних та інших працівників», – говорить начальник управління профілактики страхових випадків Сергій Таровик.

Станом на сьогодні затверджено 97 актів за формою Н-1/П щодо підтвердження гострого професійного захворювання медичних та інших працівників, які були безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та лікування пацієнтів із випадками гострої респіраторної хвороби COVID-19. 

Крім того, затверджено 33 акти за формою Н-1/НП щодо відсутності зв’язку інфікування з виконанням посадових обов’язків (зокрема, у разі інфікування медика у побуті).

 

Пресслужба виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора