Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

ОСВЯЧЕННЯ СВЯТО-ПОКРОВСЬКОГО ХРАМУ В ГРОМАДІ

Дата: 15.06.2020 09:31
Кількість переглядів: 277

Великий трепет в душі, переживання саме тут. У цей світлий святковий день у Плисківській громаді в селі Велика Загорівка відзначили подію, яка відбувається в селі, можливо, раз на століття. 14 червня 2020 р., у Неділю 1-шу після П’ятидесятниці, день пам’яті Всіх Святих, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький КЛИМЕНТ звершив Чин великого освячення новозбудованого Свято – Покровського храму в Плисківській громаді в селі Велика Загорівка Борзнянського району, разом із Божим словом та благословенням, в яку кожен вклав частинку свого серця і частинку своєї душі. Після завершення Чину освячення храму Архіпастир очолив служіння першої Божественної літургії. Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей ВАЛЕРІЙ ДАШКО, благочинний Борзнянського округу протоієрей ІОАНН ОЛИНЧУК та духовенство єпархії. Після читання Святого Євангелія Владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про подолання епідемії коронавірусу та про лікарів, які рятують життя хворих. Після одпусту Божественної літургії Високопреосвященніший Митрополит КЛИМЕНТ подякував усім, хто долучився до богоугодної справи будівництва храму, і нагородив благодійників церковними відзнаками.
Голова Плисківської сільської ради МАРИНА ВІРКО взяла участь в урочистому освяченні Свято – Покровського храму в селі Велика Загорівка. З нагоди освячення храму, в урочистостях взяли участь усі присутні, а це: священики Ніжинської єпархії Украі?нськоі? Православноі? Церкви, духовні отці з навколишніх сіл, численні віряни з сіл усієї громади, району, представники органів місцевого самоврядування, гості. У тому місці, звідки твоє коріння, твої батьки, проростає твій шлях до Бога. Відновлюючи історичну справедливість, ми бачимо новий храм на святому місці, в центрі села. У вітальному слові сільський голова МАРИНА ВІРКО відзначила, що сьогоднішньому святу душі передувала клопітка, проте плідна робота. За підтримки керівництва села Велика Загорівка й тодішнього колгоспу, 11 жовтня 1992 року було започатковано новий храм, освячено місце й перший камінь майбутньої церкви. Досить довгий час тривало будівництво прекрасного Свято – Покровського храму.
У своїй подячній промові до вірних Церкви, Марина Олександрівна висловила слова щирої та глибокої подяки всім, хто допомагав, підтримував будівництво церкви. Ця подяка вам, шановні односельці, інвесторам, які, наполегливо співпрацюючи з депутатським корпусом Плисківської сільської ради на чолі з керівником громади, доклали вагомих зусиль для спільної благородної справи, подякувала меценатам та всім тим, хто так самовіддано трудився на будівництві храму в селі, а саме: СТОВ «Надія» в особі директора РОМАНЕНКО Володимира Миколайовича, ПСП « Пісківське» в особі директора КОЛОШІ Валерія Петровича, ТОВ «Плиски – Агро» в особі директора БІДНОГО Валентина Миколайовича, ТОВ «Великозагорівське» в особі директора ПРОХОРЦЯ Олександра Івановича, ТОВ Агроінвест «Натуральні продукти» в особі директора САВИЦЬКОГО Сергія Миколайовича, ПП ГЛАДКОВ Володимир Леонідович, ПП РЯБЧУН Сергій Степанович, ПП ІНДИК Євген Віталійович, ГОЛИЦЯ Михайло Миколайович. Свою душу та щире серце в будівництво молитовного будинку вклали нині покійні КРАВЧЕНКО Сергій Михайлович та СЕМЕНКО Михайло Іванович. Підготовчі та організаційні заходи проводились завдяки Миколі Івановичу ВАКУЛЕНКУ.
Душа кожної людини прагне до святості, очищення.
Сільський голова МАРИНА ВІРКО подарувала новоосвяченому Свято – Покровському храму ікону Святоі? Тріи?ці та частку святих мощеи? Святителя Феодосія, архієпископа Чернігівського, подякувала та побажала всім жителям громади, гостям віри, миру, добра та злагоди, нехай Пресвята Богородиця захищає всіх від горя, лиха та біди.
За труди во славу Святоі? Церкви сільський голова Марина Олександрівна ВІРКО була відзначена грамотою керуючого Ніжинською єпархією Украі?нськоі? Православноі? Церкви, член виконавчого комітету Плисківської сільської ради МИКОЛА ВАКУЛЕНКО отримав високу нагороду Ніжинської єпархії Украі?нськоі? Православноі? Церкви орден святителя Миколи Чудотворця.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора