Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Державі відшкодовано збитківна суму 7,6 мільйонів гривень

Дата: 18.05.2020 12:44
Кількість переглядів: 229

Податкова міліція ГУ ДФС у Чернігівській області повідомляє, що деякі підприємства та фізичні особи продовжують ухилятись від сплатиземельного податку, який є одним з джерел наповнення місцевого бюджету.
Після внесення змін до Податкового кодексу України у 2015 році, підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки. Зазначена норма Податкового кодексу дала змогу деяким юридичним та фізичним особам навмисно не укладати договори оренди земельних ділянок з власниками землі (міська рада, територіальна громадата ін.), тим самим уникати від сплати вказаних податків та зборів до місцевихбюджетів.
На даний час податковою міліцією ГУ ДФС у Чернігівській області розслідується декілька кримінальних проваджень за фактами ухилення від сплати земельного податку підприємствами м.Чернігова.
Одне з таких проваджень у квітні поточного року направлено до суду та завдяки вжитим під час досудового розслідування кримінального провадження заходам, завдані державі збитки в сумі 7,6 млн. грн. відшкодовані в повному обсязі.
Задля вирішення питання щодо унеможливлення ухилення від сплати земельного податку, ГУ ДФС у Чернігівській області направлено відповідні пропозиції до Верховної Ради України щодо внесення змін до Податкового кодексу України.

За повідомленням податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора