A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

ВІДЕОСЕЛЕКТОРНА НАРАДА

Дата: 30.03.2020 18:06
Кількість переглядів: 212

Голова Плисківської ОТГ МАРИНА ВІРКО разом з посадовими особами Плисківської сільської ради та керівниками організацій, установ у режимі відеоселектору, проведеного головою Чернігівської ОДА АНДРІЄМ ПРОКОПЕНКО, відпрацювали координацію спільних дій у разі підтвердження у жителів населених пунктів діагнозу коронавірусу.

Покроково пройшлися по алгоритму реагування безпосередньо органів влади на місцях, медпрацівників, Нацполіції, ДСНС.

Андрій ПРОКОПЕНКО відмітив, що нажаль вже маємо досвід оперативного реагування – у Борзнянському районі, в селі Комарівка – зафіксовані два лабораторно підтверджені випадки захворювання і, як наслідок, цей населений пункт визнано осередком спалаху інфекційної хвороби.
На прикладі Комарівки розібрали, які оперативні заходи в якій послідовності мають вживатися.

Очевидно, що в кожному конкретному випадку план реагування буде коригуватися з урахуванням особливостей населеного пункту, територіального розміщення відносно транзитних магістралей, наявності медустанов, кількості хворих тощо.

Наразі продовжуємо забезпечення медзакладів усім необхідним. Першочергово це стосується Борзнянського району.

Отримали партію медзасобів від держави. Вона буде оперативно направлена в усі райони області.

Ще раз акцентували на важливості самоізоляції для тих, хто повернувся з-за кордону, контролі за її дотриманням з боку Нацполіції та лабораторного центру за допомоги органів місцевого самоврядування.

В області на самоізоляції перебуває 1095 осіб – ті, хто приїхали з-за кордону, та особи, які контактували з хворими на коронавірус.

Близько ста осіб уже пройшли 14-денний термін самоізоляції та зняті з контролю.

Також проговорили з керівниками районів та ОТГ механізми та джерела стимулювання оплати праці медичним працівникам, які надають медичну допомогу хворим на коронавірус.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора