A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

ЗВЕРНЕННЯ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ МАРИНИ ВІРКО

Дата: 26.03.2020 14:10
Кількість переглядів: 229

Шановні громадяни!!! Сьогодні в Україні ми проживаємо непростий період життя – вірус COVID-19!

     На виконання  рішень Плисківської  сільської ради  від  17 березня 2020 року № 17 та з метою недопущення поширення COVID-19 на території Плисківської ОТГ  звертаюся до жителів громади з проханням ще раз уважно прочитати  основні профілактичні заходи, дотримуватись усіх умов карантину!

   За даними ВООЗ COVID-19 легко переносить 80% людей, у дітей найлегше протікає дана інфекція. Найчастіше важкі форми хвороби спостерігаються у літніх людей та людей, які мають проблеми зі здоров’ям:

     - діабет;

     - серцево-судинні захворювання;

     - хронічні захворювання легень.

Як захиститися від інфікування:

  • уникайте близького контакту з тими, хто має гарячку або кашель;
  • не торкайтеся обличчя не митими руками;
  • часто мийте руки з милом чи обробляйте дезінфекційними засобами;
  • ретельно готуйте їжу, зокрема м’ясо і яйця;
  • уникайте незахищеного контакту з дикими та свійськими тваринами.

Як запобігти поширенню інфекції:

  • якщо відчуваєте симптоми респіраторного захворювання, обмежте контакти з іншими людьми і використовуйте захисну маску для обличчя (її слід регулярно заміняти/знезаражувати);
  • якщо ви відвідували країни, де зафіксовано випадки COVID-19, і протягом 2 тижнів після цього у вас виникли симптоми респіраторного захворювання, негайно зверніться по медичну допомогу;
  • під час кашлю та чхання прикрийте рот і ніс зігнутим ліктем чи одноразовою серветкою, після чого викиньте серветку та вимийте руки;
  • необхідно дезінфікувати поверхні, яких торкалася інфікована людина.

    Важливо, якщо Ви протягом останніх 14-ти днів повернулись з країн або регіонів України, в яких зафіксовано захворювання на COVID-19, навіть при відсутності симптомів, вам необхідно самоізолюватись в домашніх умовах, з обов’язковим інформуванням сімейного лікаря про самоізоляцію, та чітким дотриманням його рекомендацій.

    Без необхідності не залишайте межі свої жилих приміщень. Пам’ятайте,  від нас залежить наше життя та життя наших рідних і близьких!

     Тому, при появі перших симптомів, схожих на коронавірус, перш за все: не  піддаватися паніці, повідомити свого сімейного лікаря  та залишатися вдома. При важкому перебігу захворювання: викликати «швидку» за телефоном 103.    

     Будьте здорові та бережіть себе, 36,6!

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора