A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Про негативні наслідки заборгованості з ЄСВ

Дата: 19.02.2020 12:34
Кількість переглядів: 179

В управлінні по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Чернігівській області інформують, що протягом 2019 року платниками  Чернігівщини сплачено 4,8 млрд грн єдиного внеску. Спостерігається високий відсоток добровільної сплати єдиного внеску. Поряд з цим, станом на початок січня 2020 року заборгованість зі сплати єдиного внеску по Чернігівській області склала 204 млн грн, з яких 134 млн грн - борг фізичних осіб-підприємців.  

З метою зменшення заборгованості податківці проводять спільні заходи, зустрічі з керівництвом підприємств–боржників, роз’яснюють необхідність своєчасної сплати та погашення заборгованості з єдиного внеску. Здійснюється аналітична робота заборгованості по єдиному внеску, направляють вимоги боржникам та, у разі невиконання вимог, здійснюється передача узгоджених вимог про сплату боргу, інших виконавчих документів для примусового стягнення до органів Державної виконавчої служби.  

З метою покращення роботи щодо стягнення заборгованості з єдиного внеску органами ДПС застосовується індивідуальне інформування фізичних осіб – підприємців, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність про розмір боргу та дату його виникнення. На адресу боржників направляються вимоги про сплату боргу (недоїмки) по єдиному внеску.

Слід пам’ятати, що наявність заборгованості по сплаті єдиного внеску – це не лише недотримання коштів державою, а ще й втрата особами, які підлягають загальнообов’язковому страхуванню страхового, стажу, а також права на пенсію.

Головне управління ДПС у Чернігівській області нагадує платникам, що при заповненні платіжних документів  необхідно чітко дотримуватись вимог Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 №666.

У разі перерахування коштів в рахунок погашення боргу по єдиному внеску, при заповненні призначення платежу у полі №2 друкується код виду сплати «140», який символізує «Надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу/недоїмки з єдиного внеску».

Нагадуємо, що з 01.01.2020 року діють нові рахунки для сплати єдиного внеску. Всі реквізити рахунків знаходяться на субсайті Територіальних органів ДПС у Чернігівській області за посиланням: https://ch.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/ .                           

 Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Чернігівській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора