A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Громади Чернігівщини презентували здобутки, а експерти поділилися планами на майбутнє

Дата: 18.02.2020 10:09
Кількість переглядів: 193

Таким був День відкритих дверей у Чернігівському регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою». На офіційне представлення результатів діяльності Програми та її подальшої діяльності в регіоні зібралися голови об’єднаних територіальних громад, представники ЗМІ та громадськості.

Анна Буняк, менеджерка Північного хабу Програми «U-LEAD з Європою», розповіла про діяльність Програми, її здобутки та завдання на 2020-2023 років. За її словами, основна увага приділятиметься розвитку управлінських навичок та вмінь представників місцевого самоврядування.

«У нас сьогодні день відкритих дверей, а я б сказала, що це «день відкритих сердець», - сказала Ірина Кудрик, директорка Чернігівського РО. Вона презентувала результати роботи Програми «U-LEAD з Європою» за три роки та поділилися планами на майбутнє.

Ірина Кудрик розповіла про зміни, які відбулися в регіональному представництві Програми та представила оновлену команду: Олександра Мельника, радника з муніципальних фінансів та управління, Людмилу Чабак, радницю з децентралізації та місцевого самоврядування, Наталію Зайцеву, молодшого адміністративного спеціаліста.

Олександр Мельник зазначив: «Громади Чернігівщини за три роки довели свою фінансову спроможність. На часі розвивати інституційну спроможність і вчитися самостійно працювати».

За словами Людмили Чабак, представники місцевого самоврядування більше потребують знань та вмінь з управління людськими ресурсами. «Від питань об’єднання та створення громад переходимо до кадрових питань, налагодження співпраці, діловодства та інших напрямків роботи та комунікацій», - сказала вона.

Наталія Зайцева підкреслила: «Двері Чернігівського регіонального офісу завжди відкриті для представників об’єднаних територіальних громад. Наш офіс – це ресурсний центр для ОТГ. Тут завжди вам раді, є вільний доступ до інтернету, можливість проводити зустрічі та просто спілкуватися».

Також були представлені залучені експерти Чернігівського РО. Володимир Бойко працюватиме з громадами у напрямку регіонального розвитку і надаватиме консультації із розробки стратегії. Оксана Стельмах буде займатися висвітленням діяльності Чернігівського РО та історій успіху ОТГ Чернігівщини.

Впродовж трьох років діяльності Програми в регіоні було реалізовано чимало проектів. Це і підтримка об’єднавчих процесів, консультації та навчальні семінари практично у всіх сферах та напрямках від перших кроків після перших виборів до секторальних реформ та просторового планування. «Ми провели понад 1500 консультацій, 213 семінарів та десять навчальних поїздок. Допомогли у розробці понад 20 стратегій розвитку. Двадцять п’ять громад Чернігівщини стали учасниками проекту модернізації Центрів надання адміністративних послуг. П’ять громад взяли участь у проекті з вдосконалення цивільного захисту і створили свої добровільні пожежні команди. Наші громади стали учасниками школи з просторового планування і мають реально діючі плани з розвитку територій, які успішно втілюють», - розповіла Ірина Кудрик. Вона підкреслила, що історій успіху за три роки назбиралося не на одну презентацію.

Про власні децентралізаційні здобутки та співпрацю з Програмою «U-LEAD з Європою» розповіли представники об’єднаних територіальних громад Чернігівщини: Менської, Куликівської, Новобілоуської, Плисківської, Сновської, Корюківської та Семенівської.

Вони неодноразово підкреслювали внесок програми в їх особистий розвиток та підтримку спроможності ОТГ. Також під час заходу учасники напрацювали двадцять цілей на 2020 рік за якими працюватимуть із Програмою «U-LEAD з Європою».

Голова Плисківської ОТГ МАРИНА ВІРКО та начальниця освіти, молоді та спорту ІРИНА ВЕРНИГОР представляли нашу громаду.
Команда Програми та Офісу поділилися результатами роботи та планами на майбутнє.
МАРИНА ОЛЕКСАНДРІВНА презентувала результати проектів реалізованих за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" в Плисківській громаді.
Чернігівський регіональний офіс Програми "U-LEAD з Європою" є наступником регіонального Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного у 2016 році, підтримувався Програмою U-LEAD до кінця 2019 року і тепер включений до структури U-LEAD. У Чернігівському регіональному офісі Програми "U-LEAD з Європою" відбувся День відкритих дверей.

Нагадаємо, що Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Чернігівський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою»

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора