A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Куди подається декларація про доходи, якщо місце проживання не співпадає з місцем реєстрації?

Дата: 11.02.2020 14:37
Кількість переглядів: 212

  В Головному управлінні ДПС у Чернігівській області роз'яснили платникам податків, які, відповідно до норм чинного законодавства зобов’язані (мають право) подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи отримані у минулому році, але на даний час проживають не за місцем реєстрації (прописки), а в іншому місці, що вони мають подати декларацію до органу державної податкової служби за податковою адресою, тобто за місцем реєстрації згідно з паспортними даними.

Якщо фізична особа знята з реєстрації за однією податковою адресою та не зареєстрована за іншою, подати річну податкову декларацію потрібно до контролюючого органу за попередньою податковою адресою.

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області функціонує 4 управління, утворені на правах відокремлених підрозділів, до складу яких входять 22 державні податкові інспекції.

Отже, подати декларацію про доходи отримані протягом 2019 року можна до податкової інспекції, яка діє на території обслуговування місця реєстрації громадянина.

Платники податку  мають право звернутися до контролюючого органу  з проханням про безоплатну консультацію щодо заповнення  річної податкової декларації та  отримати бланки податкової декларації.

Нагадуємо, що податкова декларація подається громадянами до 01 травня 2020 року, а  громадянами, які мають право на податкову знижку – до 31 грудня 2020 року включно. 

 

                        Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Чернігівській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора